Tonhalsaláta újburgonyával és tojással

Borítókép: Tonhalsaláta újburgonyával és tojással
A tonhal kiváló fehérjeforrás, ezenkívül rengeteg szelént és magnéziumot tartalmaz. Egy ilyen játékos salátában elrejtve könnyebb belecsempészni a család étrendjébe!

Hozzávalók:

• 25 deka tonhal
•30deka újburgonya
• 4 tojás
• 15deka zöld olívabogyó
• 5 szál újhagyma
•0,5deci étolaj
• fél citrom leve
• só (lehetőleg tengeri)
• fekete bors

A burgonyát héjastul megfőzzük, lehűtjük, és nagyobb darabokra vágjuk. Atonhalat lecsepegtetjük. A hagymát és az olívabogyót karikára, a főtt tojást cikkekre vágjuk. Miután minden előkészülettel megvagyunk, az összes alapanyagot összekeverjük (óvatosan, nehogy összetörjön a tojás). Megborsozzuk, kissé megsózzuk, meglocsoljuk némi olajjal és citromlével, és már kész is!

A receptBereznay Tamás Főzni gyerekjáték – bevált receptek sietős anyukáknak című könyvéből való. Ételfotók: Körmendi Imre, stylist: Kapolka Ágnes