Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: gyerekjáték a főzés! Tonhalas-kukoricás lepény

Borítókép: Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: gyerekjáték a főzés! Tonhalas-kukoricás lepény
Új gasztrósorozat az Éván: receptek, amelyeket gyerekek is könnyedén elkészíthetnek.

Legújabb sorozatunkban Vígh Alexandra, az Axi's Kitchen bloggere, két segítőtársával Miával és Miss Pyvel készít majd nekünk finomabbnál finomabb ínyencségeket, amelyeket szó szerint gyerekjáték elkészíteni. Íme az első recept: a tonhalas-kukoricás lepény!


Hozzávalók
- 1 csomag friss leveles tészta
- 50g natúr krémsajt
- 1 konzerv olajban eltett tonhal
- fél konzerv kukorica
- 2 szál újhagyma
- 8-10 szem koktélparadicsom
- só, bors

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
1. A leveles tésztát kitekerjük (ha fagyasztottal dolgozunk, akkor 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk), egy tűzálló tálba terítjük, széleit visszahajtogatjuk, megszurkáljuk villával és 10-15 perc alatt elősütjük.

Amíg sül felkarikázzuk az újhagymát,félbevágjuk a koktélparadicsomokat, leszűrjük a tonhalat és a kukoricát.

2. Kivesszük a tálat a sütőből, megkenjük a krémsajttal és mindenki saját szájíze szerint halmozhat rá a hozzávalókból. Ér kihagyni akár a tonhalat is. :-)


3. Sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a forró sütőbe 10-15 percre, amíg a tészta szépen aranyszínűre sül.
4. Azonnal melegen, de akár langyosan is tálalhatjuk, vagy magunkkal vihetjük egy kellemes piknikre is.

További szuper recepteket találhattok még Alexandra blogján: axiskitchen.hu!