Tóalmási töltött bundáskenyér

Borítókép: Tóalmási töltött bundáskenyér
A bundáskenyeret meg is töltheted, hogy igazi ízbomba lehessen belőle.

Isteni finom bundáskenyér-recept következik, amely ráadásul egészségesebb, mint a hagyományos olajban sült bundáskenyér. Akár rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyérből is lehet készíteni. Próbáljátok ki:

4 személyre
Tóalmási töltött bundáskenyér
Hozzávalók
  • 8 szelet kenyér (szikkadt)
  • 15 dkg sajt
  • 8-10 Tóalmási füstölt házi sonka (vagy angolszalonna, vékonyan szeletelve)
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 2 dkg vaj

Turbózd fel a reggelit: tegyél a bundáskenyér-szeletek közé változatos finomságokat!

1. lépés
A sütőt begyújtjuk. Egy sütőlemezt/tepsit alufóliával kibélelünk, amit bekenünk kevés vajjal.
2. lépés
A tojásokat felverjük a tejjel és a sóval. A kenyérszeletekből négy szendvicset állítunk össze úgy, hogy a két kenyér között két szelet sajt (lapka, vagy trappista) legyen és a sajt között pedig 2 szelet füstölt házi sonka/angolszalonna (ízlés szerint).
3. lépés
Beleforgatjuk a szendvicseket a tojásba (még finomabb ha a tojásba sajtot is reszelünk), a lemezre helyezzük, és szép barnára sütjük a sütőben.