Tóalmási töltött bundáskenyér
A bundáskenyeret meg is töltheted, hogy igazi ízbomba lehessen belőle.
Isteni finom bundáskenyér-recept következik, amely ráadásul egészségesebb, mint a hagyományos olajban sült bundáskenyér. Akár rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyérből is lehet készíteni. Próbáljátok ki:
4 személyre
Tóalmási töltött bundáskenyér
Hozzávalók
- 8 szelet kenyér (szikkadt)
- 15 dkg sajt
- 8-10 Tóalmási füstölt házi sonka (vagy angolszalonna, vékonyan szeletelve)
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 dl tej
- 2 dkg vaj
Turbózd fel a reggelit: tegyél a bundáskenyér-szeletek közé változatos finomságokat!
1. lépés
A sütőt begyújtjuk. Egy sütőlemezt/tepsit alufóliával kibélelünk, amit bekenünk kevés vajjal.
2. lépés
A tojásokat felverjük a tejjel és a sóval. A kenyérszeletekből négy szendvicset állítunk össze úgy, hogy a két kenyér között két szelet sajt (lapka, vagy trappista) legyen és a sajt között pedig 2 szelet füstölt házi sonka/angolszalonna (ízlés szerint).
3. lépés
Beleforgatjuk a szendvicseket a tojásba (még finomabb ha a tojásba sajtot is reszelünk), a lemezre helyezzük, és szép barnára sütjük a sütőben.