Tengeri pisztráng makadámiasalsával és spenóttal
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•60 deka apró szemű krumpli
• 2 marék friss spenót (vagy 20 deka mélyhűtött)
• 2evőkanál olívaolaj
• 4x15 deka halfilé (pisztráng – lehet sebespisztráng is – vagy lazac)
• 2 evőkanál liszt
• csipetnyi só
• citromdarabok a tálaláshoz
Amakadámiasalsához:
•5 deka pirított makadámiadió + 1 evőkanál a tálaláshoz
• kábé 1 deci olívaolaj
• 1 citrom lereszelt héja
• egy marék korianderlevél
• néhány szál petrezselyem és mentalevél
1.A meghámozott és félbevágott krumpliszemeket lobogóan forró víz felett, fémszűrőben 10 percig lefedve párold. Add hozzá a spenótleveleket is, és még 5 percig hagyd a gőz fölött.
2. Közben készítsd el a salsát: a felaprított, pirított makadámiához add hozzá az olívaolajat, a citromhéjat, afinomra vágott zöldeket. Alaposan keverd össze és tedd félre.
3. Forrósíts olajat egy serpenyőben, és az enyhén megsózott, lisztbe forgatott halszeleteket süsd meg, egy-egy oldalukat kábé 3 perc alatt.
4. A krumplit és a spenótot szedd tálra, a tetejére fektesd fel a halat, kanalazz rá salsát és szórd meg egy kis extra dióval. Tégy a tányérra citromdarabokat is.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: David Hahn/acpsyndication.com