Egyszerű, de csodafinom őszi levesek immunerősítésre, megfázásra, meg amire csak akarod
Pár hete egyik délután elég erőteljesen kaparni kezdett a torkom, tudtam, biztosan benyeltem valamit a gyerektől. Nem sok zöldség volt épp otthon, így abból főztem, amit találtam - és olyan remek csípős zöldséglevest dobtam össze, hogy úgy döntöttem, minden héten elkészítem. A torokfájás 2 nap alatt elmúlt, ebben biztosan a töménytelen mennyiségű leves is közrejátszott.
A meleg étel tényleg csodákat művel - próbáld ki a következő két receptet!
Pofonegyszerű gyömbéres zöldségleves
Hozzávalók:
1 csokor újhagyma vagy 2 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
3 nagyobb répa
3 szál angol zeller vagy 1 klasszikus zeller
egy vastagabb ujjnyi gyömbér
1 csokor petrezselyem
Só, bors, tárkony, chili
1 liter alaplé
Így készítsd el:
A zöldségeket tiszítsd meg, kockázd fel, a héjától megszabadított paradicsomot is. Kókuszzsíron pirítsd meg a hagymát, majd dobd rá a fokhagymát, 1 perc után mehet rá a répa és a zeller. Picit engedd, hogy megpiruljanak, majd add hozzá a paradicsomot, reszeld bele a gyömbért, és amikor már illatozik, öntsd fel az egészet alapével. Ízesítsd sóval, borssal, chilivel és egy evőkanál tárkonnyal. Hagyd fél órát főni a zöldségeket, majd amikor megpuhultak, mehet hozzá az apróra vágott petrezselyem. Lehetne ez egy teljesen alap zöldségleves is, de a gyömbér és a chili adnak neki egy kis egzotikus ízt. Ha szereted, készítsd jó csípősre, és próbld ki rizstésztával. Ha olyanom van, az elején még gombát, a végén még zöldborsót is adok hozzá - ezek csak jót tesznek neki!