Spenótos tojás sütőben sütve
Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
Egészséges, forró reggeli 15 perc alatt.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2–4 FŐRE):
•15 deka friss spenót
• 3 evőkanál tejszín
• 1 evőkanál parmezán
• 1 gerezdfokhagyma
• 4 tojás
• 2 deka vaj + a formák kikenéséhez
• só • bors
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Vajazz ki 4 szufléformát.Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben és párold meg a spenótot. Addhozzá a zúzott fokhagymát és a tejszínt. Forrald össze, utána oszdel a spenótot a formákban és szórd meg parmezánnal.
3. Óvatosanüss egy-egy tojást a formákba a spenót tetejére, és süsd a sütőbenaddig, amíg a fehérje megszilárdul. Forrón tálald.