Sonkás-sajtos toast csilivel és sült krumplival
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15–18 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•1 csomag sütőben süthető, mélyhűtött hasábburgonya
• 8 szelet teljes kiőrlésű kenyér
• 1 evőkanál puha vaj
• 2 evőkanál magos mustár (ha agyerekek nem szeretik, hagyd ki)
• 8 szelet ementáli sajt
•4 szelet sonka
• 2 nagy paradicsom
• 2 evőkanál nem csípős csiliszósz
• törött fekete bors
1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, vagyis jó forróra, akrumplit terítsd szét egy beolajozott sütőlapon egy rétegben, és süsd meg (a zacskón is rajta van az elkészítési javaslat).
2. Közben a kenyereket fektesd egy nagy vágódeszkára: az egyik oldalukat kend meg vajjal, aztán fordítsd meg őket, és négy szeletet kenj meg mustárral. A mustárosakra fektesd rá a sajtot, a sonkát, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, locsold meg csiliszósszal és csavarj rá egy kis fekete borsot. Csukd rá a másik szelet kenyeret úgy, hogy annak is a vajas oldala legyen kifelé.
3. Szendvicssütőben 3-4 percig süsd, hogy ropogós és aranybarna legyen. Amikor kicsit már kihűlt, átlósan vágd félbe. Még melegen kínáld a friss hasábburgonyával együtt.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Ian Wallace/acpsyndication.com