Ricottás rétes - akár muffin sütőbe

Borítókép: Ricottás rétes - akár muffin sütőbe
Axi, a házi konyhatündérünk ismét remek recepttel örvendeztett meg bennünket. Íme:

Hatalmas, friss, sötétzöld levelű spenót kacsingatott rám a piacon, pont olyan, amit ehhez a ricottás recepthez elképzeltem. Ezt az ételt- szerintem - csak spenótszezonban lehet készíteni, mert kizárólag friss levelekkel az igazi. Hangulattól és alkalomtól függően többféleképpen is elkészíthető, én most egy rusztikusabb, klasszikus rétesformát és egy vendégvárós variációt készítettem, muffin formákban. Friss zöldsalátával ettük ebédre, de köretként is nagyszerűen működik húsok mellé. Ha vendégeknek készül előételnek, akkor jól illik hozzá egy balzsamecetes olivaolajos dresszing.

Hozzávalók 2 réteshez
1 csomag réteslap (6-8 lapos)
0,5 kg spenót
2 gerezd fokhagyma
30 dkg ricotta
2 tojás felverve
pár szem szárított paradicsom feldarabolva (ha nem olajban állt, akkor előtte be kell áztatni!)
só, bors
pici zsemlemorzsa
extraszűz olívaolaj

A recept leírást (további csodajó recepteket itt, Axi blogjában olvashatod)

Fotó és szöveg: www.axiskitchen.blogspot.com