Diós répamuffin mascarpone krémmel
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók (9 muffinhoz):
•12 deka liszt
•6 deka darált dió
•10 deka reszelt répa
•1 narancs héja
•2 kávéskanál sütőpor
•1kávéskanál szódabikarbóna
•15deka cukor
•2tojás
•5 deka margarin
•4 evőkanál tej
Akrémhez:
•25deka mascarpone
•fél deci tejszín
•2evőkanál porcukor
•2 kávéskanál citromlé
•6deka vaj
1. A lisztet keverd össze a darált dióval, aszódabikarbónával, a sütőporral és a narancs héjával.
2.Acukrot keverd habosra a margarinnal és add hozzá atojásokat. Elektromos habverővel keverd addig, amíg világos nem lesz a krém.
3. Add a krémet és a tejet aliszthez, majd forgasd hozzá a reszelt répát. Oszd el a tésztát a muffinformában, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 perc alatt készre.
4.Akrémhez robotgéppel keverd simára a hozzávalókat és habzsák segítségével díszítsd vele a muffinok tetejét.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika