Quinoa kelbimbóval

A quinoa az egyik legegészségesebb gabona. Lássuk, milyen különlegesség készíthető belőle!
Előkészítési idő:20 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók (2 főre):
•20 deka quinoa (glutént nem tartalmazó gabonaféle, bioboltokban megtalálod)
•3,5 deci víz
•30 deka kelbimbó
•1 nagy vöröshagyma
•1-2 gerezd fokhagyma
•fél citrom héja
•só •bors
•olívaolaj
1. A kelbimbót tisztítsd meg, vágd félbe és tedd hőálló tálba.
2. Néhány evőkanál olívaolajat keverj el zúzott fokhagymával, citromhéjjal, sóval és borssal. Locsold meg a kelbimbót az olajjal és szórd meg afelkarikázott hagymával.
3. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd 20 percig.
4. Forrald fel a sós vizet és kábé 15 perc alatt főzd puhára a quinoát. Keverd hozzá a kelbimbót és forrón tálald.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika