Pizza gesztenyelisztből – kényeztetés gluténérzékenyeknek is
Mert nem csak finomlisztből lehet olyan pizzát készíteni, amitől összefut a nyál a szánkban!
Előkészítési idő: 10 perc
Pihentetési idő:5-6 óra
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók:
•25 deka gesztenyeliszt
•2 teáskanál cukor
•2 deka friss élesztő
•csipet só
•kábé 1 deci langyos víz
•1 evőkanál olívaolaj
1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd letakarva hagyd kelni (lehet 5-6 órát is, nem fog úgy megkelni, mintha búzalisztből készülne).
2. Sütőpapírral fedd le atepsit, és nyomkodd bele a megkelt tésztát (nyújtani nem lehet, annyira puha marad).
3. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd a tésztát 5percet. Kend meg a kedvenc szószoddal, tedd rá a feltétet, majd süsd még 10 percig.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika