Pavlova, azaz habcsók csokisan, mogyorósan

Borítókép: Pavlova, azaz habcsók csokisan, mogyorósan
Sokak kedvence, nem véletlenül. Ráadásul ez a pavlova recept még egyszerű is.

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc + a hűtés
Hozzávalók (4 személyre): 4 tojásfehérje • 20deka finomított kristálycukor • 1 kávéskanál ecet • 2-2 evőkanál kakaó és kukoricaliszt • 3 deci habtejszín • 1 marék málna •fél marék földimogyoró • 6 deka étcsokoládé

1. Melegítsd elő a sütőt legfeljebb 150 fokra. Kenj és bélelj ki sütőpapírral két sütőlapot.

2. Tiszta, száraz tálban elektromos habverővel verd fel a tojásfehérjéket jó keményre. Evőkanalanként add hozzá a cukrot, azzal verd tovább, aztán a kakaót, a kukoricalisztet és az ecetet is.

3.Kanalazd át a keveréket a sütőlapokra 4 kábé egyforma nagyságú körben, aztán tedd a sütőbe először 10 percre, majd 120 fokon folytasd addig, amíg a habcsókok meg nem szilárdulnak (ez kábé 20–25 perc). Ne vedd ki a sütőből: hagyd ott kihűlni.

4. Ha kihűlt, púpozz rá felvert tejszínt, hintsd meg málnaszemekkel és a megpirított, felaprított mogyoróval. A végén locsold meg olvasztott csokoládéval.

Tipp: Ha az első sütési periódus után a habcsókok puha közepét kikanalazod (ezt megehetitek vagy ki is dobhatod), az üregekbe töltheted a tejszínhabot és a málnát.

Fotó: David Hahn ACP sydication, Szöveg: Simándi Júlia