Olajmentes, ropogós bundás kenyér, egyenesen a sütőből

Ez a klasszikus változat egy kis csavarral biztosan a család új kedvenc reggelije vagy vacsorája lesz.
A most következő bundás kenyér recept - a hagyományos változattal ellentétben –, nem csak fahéjas tojásba, hanem összezúzott gabonapehelybe is bele van forgatva, amitől extra ropogóssá válik.
Ropogós bundás kenyér

Forrás: tastesbetterfromscratch.com
Ropogós bundás kenyér
Hozzávalók
- 4 nagy tojás
- 2/3 csészényi tej
- 1/4 csészényi liszt
- 1/4 csészényi kristálycukor
- 1/4 tk. só
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk.l vanília kivonat
- 8 vastag szelet kenyér
- 2 csészényi gabonapehely
Elkészítés
- Zúzd össze egy kicsit a gabonapelyhet, majd szórd egy tálba.
- Öntsd a robotgépbe a többi hozzávalót, de kézzel is összekeverheted, ha úgy van kedved, majd ezt is öntsd át egy tálba.
- Forgasd a kenyérszeleteket egyenként a tojásos keverékbe, majd pedig a gabonapehelybe.
- Végül egy kevés vajon vagy előmelegített sütőben süsd aranybarnára a kenyérszeletek mindkét oldalát.
- Tálald melegen juharsziruppal vagy mézzel.
Forrás: tastesbetterfromscratch.com