Mogyoróvajas waffel

Borítókép: Mogyoróvajas waffel
Te magad is készíthetsz waffelt házilag! Miért ne?

Hozzávalók:


● 25 deka teljes őrlésű liszt
● 1 zacskó sütőpor
● 1 deci mogyoróvaj (vagy az itthon népszerűbb, csokoládés változat)
● 2 evőkanál cukor
● csipetnyi só
● 2 egész tojás felverve
● 4 deci tej, 1-2 evőkanál olaj
● olajspray vagy olvasztott vaj a waffelsütő kenéséhez

1. A hozzávalókat keverd össze alaposan kézi mixerrel. Melegítsd elő a waffelsütőt, s amikor már forró, vékonyan kend meg olvasztott vajjal vagy szórd meg olajspray-vel. Önts közepes méretű merőkanálnyi tésztát a sütőlapra, zárd le, és addig hagyd sülni, amíg szép aranybarna nem lesz. Ha ellenőrizni akarod, hogy kész-e, szúrj fogpiszkálót a közepébe, és ha tiszta, amikor kihúzod, akkor a waffel kész.

2. Vágd fel csíkokra, és juharsziruppal, vajjal, friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökkel tálald.

Szöveg és fotó: Éva magazin