Mézes sült puding citrusokkal
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 40 perc
Hozzávalók (6 adaghoz):
•6 tojás
• 20 deka méz
• 1 mokkáskanál vaníliaeszencia
• 60 deka tejszín
• fél liter tej
• 1 kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
• 2 szem narancs
• 2 szem mandarin
• 1 vörös húsú grépfrút
• 1 evőkanál kristálycukor
1. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra. Kézi habverővel verd fel a tojásokat a mézzel és a vaníliával jó simára. Keverd bele a tejszínt és a tejet is, folytatva a habverést, amíg teljesen összekeverednek a hozzávalók és az egész habos lesz.
2.Akeveréket oszd szét 6 csésze méretű tűzálló tálkába. Szórd meg szerecsendióval. A tálkákat helyezd el egy magasabb tepsiben és önts alájuk annyi forró vizet, hogy körülbelül a tálkák oldalának feléig érjen. Tedd a tepsit a sütőbe és gőzöld 40percig, hogy a puding összeálljon és egy kicsit bugyborékoljon. Ekkor vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
3. A citrussalátához hámozd meg és szedd gerezdjeire agyümölcsöket. Egy tálban forgasd őket cukorba, hagyd, hogy kicsit átjárja őket. Kanalazd rá a szobahőmérsékletűre hűlt pudingra. Szezongyümölccsel elkészítve is finom.
Recept: Simándi Júlia, Fotó: Andrew Lehmann, André Martin/ACPsyndication.com