Lazacos szasimi szójás mártással
Könnyű nyári ínyencség 10 perc alatt!
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (6 személyre):
•20 deka darabolt, szeletelt lazac
•2 tojássárgája
•2 evőkanál világos szójaszósz
•egy kis marék mentalevél
•citromgerezdek a tálaláshoz
1. A lazacdarabkákat helyezd el egy tálon, fedd le és hűtsd be.
2. A tojássárgáját és a szójaszószt keverd össze és egy tűzálló tálkában tedd forrásban lévő víz fölé. Kézi mixerrel vagy habverővel folyamatosan verd (úgy 4-5 percig), hogy sűrű és krémes legyen.
3. Kanalazd rá a szószt a lazacra, hintsd meg összetépkedett mentalevéllel, tálalj mellé citromgerezdeket.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens / acpsyndication.com