Lazac kapribogyós szósszal

Borítókép: Lazac kapribogyós szósszal
Ünnepi lazacos recept akár hétköznapra is.

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 főre):
•40 deka egész, bőrös lazac
•20 deka vaj
•1 diónyi hagyma
•5 szem fekete bors
•2 deci száraz fehérbor
•2 deci sűrű tejszín (30–32 százalékos)
•1 teáskanál citromlé
•3 evőkanál kapribogyó

1. A lazacot bőrrel lefelé tedd egy tepsibe és darabolj rá 15 deka vajat. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percet.

2. A maradék 5 deka vajon párold meg az apróra vágott hagymát a borssal és öntsd fel a fehérborral. Hagyd gyöngyözni, amíg a bor harmadára csökken.

3. Öntsd fel tejszínnel és főzd addig, amíg a folyadék a harmadára csökken.

4. Vedd le a tűzről a szószt, majd add hozzá a citromlevet és akapribogyót.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika