Koreai barbecue (bulgogi)

Borítókép: Koreai barbecue (bulgogi)
A koreai konyha rengeteg meglepetést tartogat! Íme egy gyors és könnyű recept steakkel.

Előkészítési idő: 10 perc (plusz a pácolás)
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
(4 személyre):

• fél kiló marhabélszín vagy hátszín
• fél deci rizsbor
• 1 deci szójaszósz
• 5 deka kristálycukor
• 2 evőkanál szezámolaj
• 1 evőkanál őrölt bors
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 fej hagyma
• 25 deka (többféle, de ha lehet, keleti) gomba
•kínai kel és kimcsi a tálaláshoz

1. A megtisztított, vékony csíkokra vagy kis szeletekre vágott steaket helyezd egy rétegben egy lapos tálba, locsold meg aborecet és a cukor keverékével és legalább fél óra hosszat hagyd pácolódni.

2.Aszójaszószt, a szezámolajat, a borsot és a szétnyomott fokhagymákat keverd össze egy tálkában, és öntsd ezt is a húsra.

3.Szárazon hevíts fel egy serpenyőt, a húsról alaposan csöpögtesd le a páclevet, aztán két adagban süsd meg. Közben forgasd meg, de nem kell neki több összesen 2-3 percnél. Vedd ki a serpenyőből.

4. A vékonyra szeletelt hagymát és gombát a páclével együtt tedd a serpenyőbe, hagyd párolódni 4-5 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul. Nem baj, ha elfövi a levét. Együtt is dinsztelheted a hússal, ha nem szempont, hogy a hús ropogós legyen.

5. Párolt kínaikel-levelekre tálald. Kínálj mellé kimcsit.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens / acpsyndication.com