Kolbászos-paradicsomos tojáslepénykék
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (6–8 személyre):
– 4 tojás
– 1 deci teljes tejszín
– 2 evőkanál liszt
– 1 evőkanálnyi felaprított kakukkfű
– 4 evőkanál reszelt parmezán
– 5 deka apróra vágott füstölt kolbász
– 5 deka napon szárított
– felaprított paradicsom
– parmezánforgácsok és kakukkfűszálak a díszítéshez,
– só
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki egy 12 lyukú muffinsütőt.
2. Keverd össze a tojásokat, a tejszínt és a lisztet, add hozzá a kakukkfüvet, a reszelt parmezánt, a kolbászt és a paradicsomdarabkákat. Ízesítsd egy kis sóval – vigyázz, a kolbász is sós!
3. Adagold szét a keveréket a tepsi üregeibe és süsd így 12 percig. Ezalatt megszilárdul és szép aranysárga lesz.
4. Pár percig hagyd hűlni, mielőtt kiszeded a formából. Díszítsd parmezánforgácsokkal, esetleg kakukkfűvel.
Szöveg és fotó:Éva magazin