Kecskesajtos rétes
Előkészítési idő: 15perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók (1réteshez):
•4 réteslap
•8deka vaj
•25 deka friss kecskesajt
•2 tojás
•1 citrom héja
•3 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)
•8deka grahamkekszmorzsa
•friss gyümölcs
1. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd fel kemény habbá, a sárgáját add a kecskesajthoz.
2. Robotgéppel keverd össze alaposan a kecskesajtot a tojással, majd ízesítsd citromhéjjal és mézzel. A felvert fehérjét óvatosan forgasd a kecskesajtos krémhez.
3. Egy réteslapot fektess nedves törlőruhára, vékonyan kend meg olvasztott vajjal, majd fedd be egy másik tésztalappal. Ezt folytasd addig, amíg az összes tésztalap el nem fogyott.
4. Az utolsó réteslapot is kend meg vajjal, és szórd meg grahamkeksz-morzsával.
5. Oszd el a krémet a tésztán, és óvatosan, atörlőruha segítségével, tekerd fel a tésztát.
6. Kend meg a tetejét a maradék vajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 perc alatt készre. Szórd meg porcukorral és tálald friss gyümölccsel.
Szöveg és fotó:Studer-Tüske Veronika. Aszerző blogja: edeseskeseru.blogspot.com