Huhogó baglyok halloweeni bulira

Borítókép: Huhogó baglyok halloweeni bulira
Íme egy ötletes és nagyon finom desszert, ami után minden száj azt mondja: kérek még!

Elkészítési idő: 30–35 perc + a hűtés és a díszítés

Hozzávalók (12 személyre):
- 30 deka vaj
- 30 deka barnacukor
- 20 deka élesztős liszt
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 6 tojás
A hűtéshez és a díszítéshez:
- 20 deka vaj
- 25 deka porcukor
- narancsgerezdek
- 1 kis csomag csokigolyó (például malátával töltött)
- 1 csomag M&M’s
- narancsdzsem

Az Éva Konyha november közepéig kapható! Katt a linkre egy kis ízelítőért.

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
2. Egy tizenkét lyukú muffinsütőt bélelj ki sütőpapírral.
3. A puha vajat, a barnacukrot, a lisztet, a kakaóport és a felvert tojásokat keverd össze szép simára, majd kanalazd bele a muffinlyukakba.
4. 20–25 percig süsd, hadd nőjön szép magasra. Az a jó, ha könnyű és levegős. Rácsra téve hagyd kihűlni.
5. A díszítéshez a langyos vajat és a porcukrot verd habosra. A sütik legtetejét nyisszantsd le, és mindegyiket vágd félbe – ezekből lesz a baglyok „homloka”. A cukormázat oszd el a sütiken egyenlő arányban.
6. Készítsd el a bagolypofikat: a két csokigombóc közé illessz oda egy narancsgerezdet, a csokik tetejére pöttyints egy kis narancsdzsemet és ültess bele egy-egy barna M&M’s-t. Kész a rémes, huhogó bagoly.

Szöveg és fotó: Éva magazin