Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: zabpelyhes keksz
Sorozatunkban Vigh Alexandra, az Axi's Kitchen bloggere, két segítőtársával Miával és Miss Pyvel készít nekünk finomabbnál finomabb ínyencségeket, amelyeket szó szerint gyerekjáték elkészíteni. Most zabpelyhes kekszet sütöttek a lányok.
Hozzávalók:
115 gr puha vaj
125 gr nádcukor
1 tojás
95 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 tk sütőpor
1/2 tk őrölt fahéj
1/4 tk só
120 gr zabpehely
100 gr aszalt, darabolt sárgabarack
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojással. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat és sót. Adjuk a vajas keverékhez, majd öntsük hozzá a zabpelyhet és a felaprított barackot is, keverjük el.
2. A tésztát tegyük hűtőbe minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is. Sütés előtt melegítsük a sütőt 175 fokra, a tésztából gyúrjunk nagyobb diónyi gombócokat és tegyük egymástól 3-4 cm-re egy sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit lapítsuk le.
3. 10-12 perc alatt süssük szép aranybarnára. Hűtsük ki, mielőtt fogyasztjuk.
További szuper recepteket találhattok még Alexandra blogján: axiskitchen.hu!