3 abbahagyhatatlanul finom nyári mártogatós: a parmezános borsókrémtől a krémsajtos cékláig

Borítókép: 3 abbahagyhatatlanul finom nyári mártogatós: a parmezános borsókrémtől a krémsajtos cékláig Forrás: Getty Images
Ha vendégek jönnek, ha életmentő uzsonna kellene, amivel ki lehet húzni vacsoráig, vagy ha már biztos, hogy nem lesz időd főzni estére, keverd össze ezeket a mártogatós krémeket, tegyél szeletelt zöldségeket az éhes családtagok, barátok keze ügyébe, és már meg is oldottad a vészhelyzetet.

Ez a cikk az Éva Magazin 2014-es 5. lapszámában jelent meg először: Zöldségek krémesen címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

PARMEZÁNOS BORSÓ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC

HOZZÁVALÓK:

  • fél kiló zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • egy marék frissen reszelt parmezán
  • 3 deka feta sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél deci olívaolaj
  • bors

1. Pürésítsd a főtt borsót a sajtokkal, a fokhagymával és az olívaolajjal.

2. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal.

3. Zöldségekkel, tortillacsipsszel, grissinivel tálald.

Forrás: Getty Images
Parmezános borsó

GUACAMOLE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC

HOZZÁVALÓK:

  • 2 érett avokádó
  • • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 lime leve
  • csili (elhagyható)
  • bors
  • friss koriander ízlés szerint

1. Törd össze az avokádó húsát, majd keverd el az apróra vágott vöröshagymával, a tejföllel és a lime levével.

2. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, korianderrel és csilivel.

3. Zöldségekkel, tortillacsipsszel, grissinivel tálald.

Forrás: Getty Images
Guacamole

KRÉMSAJTOS CÉKLA

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 PERC

HOZZÁVALÓK:

  • 1 nagy cékla
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 doboz natúr krémsajt

1. A céklát és a fokhagymát csavard alufóliába és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg (kábé 45 perc alatt).

2. Ha puha a zöldség, akkor hámozd meg, vágd kockákra és késes aprítóban pürésítsd a krémsajttal és a fűszerekkel.

3. Hagyd, hogy az ízek néhány óra alatt összeérjenek.

4. Kínáld zöldségekkel, tortillacsipsszel, grissinivel.

Forrás: Getty Images
Krémsajtos cékla