Grillezett kecskesajt levendulával!
Hozzávalók (4 adaghoz):
•4 darab 12 dekás kecskesajt
• 3 evőkanál olívaolaj
• 1/2 kávéskanál durvára tört színes bors
• 4 marék vegyes zöldsaláta
• 8 szál ehető levendulavirág
A citromos öntethez:
•fél citrom reszelt héja és leve
• 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 1 evőkanál dióolaj
• só • bors
1. A kecskesajtot tedd egy mélyebb tálba, keverd össze a borsot az olívaolajjal és locsold meg vele a sajtot. Tedd félre, amíg összeállítod a salátát.
2. A citromos öntet hozzávalóit keverd össze. A salátaleveleket rendezd el a tányérokon és locsold meg az öntettel.
3. A sütőt állítsd forró grill fokozatra. A sajtot vedd ki az olívaolajból, csepegtesd le és töröld le róla a maradék olívaolajat. Told be a sütőbe 1-2 percre, amíg a teteje barnulni kezd.
4. Helyezd a salátaágyra a grillezett sajtot, locsold meg a maradék borsos olívaolajjal, szórj rá a levendulavirágból és tálald.
tipp:
Levendulavirágot nem könnyű beszerezni ilyenkor, érdemes megpróbálni az egyik legnagyobb választékkal rendelkező magyar termelőnél. Ha levendulájuk épp nincs, biztos lesz egy jó tippjük, mivel helyettesítheted (ehetoviragok.hu).
Szöveg: Szentkláray Alexandra, fotó: Profimedia-red dot, Europress/Stockfood