Grillezett csirkemell megbolondítva

Borítókép: Grillezett csirkemell megbolondítva
Csirkemellből számtalan féle ételt lehet készíteni, íme egy frappáns és a megszokottól elérő tipp!

Hozzávalók:

- 8 darab csirkemell
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- A mártáshoz:
- 3 deci kóla
- 1 üveg barbecue-szósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- kis vaj, csipetnyi pirospaprika

A tálaláshoz:
- 8 ciabatta vagy kis cipó
- fél deci majonéz
- fél deci tejföl vagy tejszín
- szeletelt paradicsom
- salátalevelek


● A mártáshoz az összes hozzávalót keverd össze egy serpenyőben és forrald fel. Vedd kis lángra és fedő nélkül melegítsd kábé 15 percig, míg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint tovább is fűszerezheted. Egyharmadát tedd félre a tálaláshoz.

● A csirkemellet klopfold ki úgy másfél centi vékonyra. Még jobb, ha két réteg zsírpapír között sodrófával nyújtod ki, így nem lesz cafrangos a széle. Sózd, borsozd, kend meg olajjal. Hagyd állni 20 percig. Ekkor a beolajozott rácson mindkét oldalát 3-4 percig pirítsd, majd kend meg a mártással, és gyakran forgatva 12–16 perc alatt süsd készre.

● A kenyeret csak akkor melegítsd meg, amikor a csirke már majdnem kész.

● A majonézzel összekevert tejföllel kend meg a kenyérszeletek egyik oldalát, szeletelj rá paradicsomot, azon helyezd el a kész csirkemellet. Belecsempészhetsz még egy kanál mártást is. Salátalevelekkel díszítsd.