Grillezett bárány zöld olajbogyós salsával

Borítókép: Grillezett bárány zöld olajbogyós salsával
Hm, olívabogyó! Van hozzá egy remek receptünk!

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•4x20 deka bárányszűz
• 4 nagy burgonya
• másfél deci extra szűz olívaolaj
•2evőkanál rozmaringlevél
• 2 gerezd fokhagyma
• fél csokor metélőhagyma

A salsához:
•15 deka kimagozott zöld olajbogyó
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 1-1szál menta- és petrezselyemlevél
• fél fej lila hagyma
•2szardella
• 2 gerezd fokhagyma

1. Egy deci olívaolajat keverj össze 2 gerezd felszeletelt fokhagymával és másfél kanál rozmaringgal. Forgasd apácba a húsdarabokat, és tedd hűtőbe legalább 4 órára.

2. Egy tálban kavard össze a salsa felaprított hozzávalóit. Afokhagymát pépesítve keverd bele.

3. Melegítsd fel a sütőt 220 fokra. A megmosott burgonyákat egyenként csomagold alufóliába és 45–50 percig hagyd asütőben. Időnként forgasd meg.

4. A felaprított snidlinget elegyítsd amaradék olajjal és rozmaringgal.

5. Forrósítsd fel agrillsütőt, vedd elő ahúst, sózd meg és oldalanként 3–5perc alatt süsd közepesre. Lazán takard le fóliával.

6. A krumplik tetején tépd fel a fóliát, kereszt alakban vágd be a burgonyákat, nyisd szét, sózd és locsold meg a fűszeres olajjal. A báránysültet szeleteld fel, kanalazd rá a salsát és díszítsd rozmaringgal.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: James Moffatt / ACPsyndication.com