Füstölt lazacos krumplisaláta zöldfűszeres öntettel

Borítókép: Füstölt lazacos krumplisaláta zöldfűszeres öntettel
A klasszikus burgonyasaláta se rossz, de ez még sokkal finomabb!

A füstölt lazac és a burgonya együtt olyan ízharmóniát eredményeznek, amit mindenkinek ki kell próbálnia:

Füstölt lazacos krumplisaláta

Elkészítési idő: 25+15 perc
4 főre

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg zöld lóbab (kifejtve)
  • 10 dkg zsenge spenót
  • 2 szál csemegehagyma
  • 3-4 apró savanyú uborka
  • 20 dkg füstölt lazac

Öntethez:

  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • pár szál friss menta
  • pár szál friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk dijoni mustár
  • 1,2 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés

1. Dörzsöld és mosd le a krumpliszemeket. Főzd forró sós vízben vagy párold külön-külön a krumplit és a babot, hogy mind a kettő puha legyen. Szűrd, aztán öblítsd le őket hideg vízzel és újra csöpögtesd le. A krumplit hámozd meg, és hosszában vágd vékony szeletekre. A babról is távolíts el minden fölösleges részt.

2. A zöldfűszereket, a fokhagymát, a citromlevet és a mustárt robotgépben dolgozd össze, közben folyamatosan, vékony sugárban öntsd hozzá az olajat is. Sózd és borsozd.

3. Egy tálban forgasd össze a krumplit, a babot és az öntet egyharmadát.

4. Közvetlenül tálalás előtt kanalazd át a babos krumplit egy szervírozótálra, szórd meg apróra tépkedett spenóttal, a vékony karikára vágott csemegehagymával és savanyú uborkával, majd fektesd rá a finoman összetekert, vékony lazacszeleteket. Locsold meg az egészet a maradék öntettel.