JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Suliköszöntő enchilada csirkével

Borítókép: Suliköszöntő enchilada csirkével
Egyszerű és gyors csirkés recept az egész családnak, sőt akár vendégséghez is.

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (12 személyre):

– 4 evőkanál olaj
– 60 deka csirkemellfilé
– 2 kávéskanál őrölt kömény
– 2 doboz (egyenként 40 dekás) vörös vesebab
– kábé fél kiló paradicsom (vagy -püré; nézd meg a dobozon, mennyi van benne – kevesebb is elég)
– fél kiló sütőtök
– 12 tortillalap
– 35 deka reszelt sajt
– só
– saláta a tálalásho

1. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepesen melegre. Forgasd meg benne a felkockázott, megsózott csirkemellet, és úgy 5 percig kevergesd, hogy kicsit megpiruljon. Hintsd meg az őrölt köménnyel, és addig folytasd a kavargatást, míg a hús áttetszővé nem válik.

2. Ekkor öntsd hozzá a lecsöpögtetett, lemosott és újra leszűrt babot. Villával óvatosan nyomkodd össze. Keverd hozzá a paradicsom(püré) felét, az előre megfőzött és pürésített sütőtököt, és az egész húsos masszát nagyon enyhe tűzön főzd össze 1-2 perc alatt. Kavargasd folyamatosan!

Tipp: A tortilla roppant egyszerű, lapos kenyérszerűség, amelyet zömmel kukoricalisztből, de néha sima búzalisztből csinálnak vízzel, sóval, élesztővel. Itthon is kapható készen, de egy kicsit keményebb, kukoricaliszttel kikevert palacsintatésztából magad is elkészítheted.

3. Forrósítsd fel a grillsütőt (a rendes sütő is megteszi), olajozz ki egy jó széles, lapos tűzálló tálat. A konyhai munkalapon vagy egy nagy vágódeszkán teregesd szét a tortillákat. Mindegyik darabot hintsd meg reszelt sajttal – kábé a sajt felét használd fel erre a célra. Aztán a csirkés-babos tölteléket kanalazd a tortillák közepébe, és óvatosan tekerd fel őket, mint a palacsintát. Helyezd el a tekercseket az előkészített tálban úgy, hogy a hajtási felület kerüljön alulra.

4. A maradék paradicsompürét hígítsd fel egy kis vízzel, és locsold rá a tortillákra, aztán hintsd rájuk a maradék sajtot is. Tedd a tűzálló tálat a grillrácsra (vagy a sütőbe) 5–10 percre, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon és megpiruljon szép aranyszínűre. Kínálj mellé zöldsalátát.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Andrew Lehmann/Apcsyndication.com