Suliköszöntő enchilada csirkével
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (12 személyre):
– 4 evőkanál olaj
– 60 deka csirkemellfilé
– 2 kávéskanál őrölt kömény
– 2 doboz (egyenként 40 dekás) vörös vesebab
– kábé fél kiló paradicsom (vagy -püré; nézd meg a dobozon, mennyi van benne – kevesebb is elég)
– fél kiló sütőtök
– 12 tortillalap
– 35 deka reszelt sajt
– só
– saláta a tálalásho
1. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepesen melegre. Forgasd meg benne a felkockázott, megsózott csirkemellet, és úgy 5 percig kevergesd, hogy kicsit megpiruljon. Hintsd meg az őrölt köménnyel, és addig folytasd a kavargatást, míg a hús áttetszővé nem válik.
2. Ekkor öntsd hozzá a lecsöpögtetett, lemosott és újra leszűrt babot. Villával óvatosan nyomkodd össze. Keverd hozzá a paradicsom(püré) felét, az előre megfőzött és pürésített sütőtököt, és az egész húsos masszát nagyon enyhe tűzön főzd össze 1-2 perc alatt. Kavargasd folyamatosan!
3. Forrósítsd fel a grillsütőt (a rendes sütő is megteszi), olajozz ki egy jó széles, lapos tűzálló tálat. A konyhai munkalapon vagy egy nagy vágódeszkán teregesd szét a tortillákat. Mindegyik darabot hintsd meg reszelt sajttal – kábé a sajt felét használd fel erre a célra. Aztán a csirkés-babos tölteléket kanalazd a tortillák közepébe, és óvatosan tekerd fel őket, mint a palacsintát. Helyezd el a tekercseket az előkészített tálban úgy, hogy a hajtási felület kerüljön alulra.
4. A maradék paradicsompürét hígítsd fel egy kis vízzel, és locsold rá a tortillákra, aztán hintsd rájuk a maradék sajtot is. Tedd a tűzálló tálat a grillrácsra (vagy a sütőbe) 5–10 percre, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon és megpiruljon szép aranyszínűre. Kínálj mellé zöldsalátát.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Andrew Lehmann/Apcsyndication.com