Különleges eperleves a Két cica konyhája bloggerétől!

Borítókép: Különleges eperleves a Két cica konyhája bloggerétől!
Bezselics Ildikó nem mindennapi receptje csak nálunk.

Bezselics Ildikó, a Két cica konyhája blog szerzője az Éva Konyhában is bemutatkozott. Néhány hétig rendszeresen küld nekünk recepteket. Most egy különleges eperlevessel lepett meg minket:

Dalmát eperleves

Hozzávalók:

1 kg eper
l vörösbor
1 liter víz
3 deci tej
200 g tejföl
1 evőkanál liszt
2 tojássárgája
kevés só
3 evőkanál cukor


A megmosott epret a vízben és a vörösborban puhára főzzük, majd simára turmixoljuk. A tejfölt, a két tojássárgáját és a lisztet simára keverjük, majd a tejjel együtt a megfőzött, pépesített eperhez adjuk és felforraljuk. A végén egy csipet sót teszünk hozzá, és az eper édességétől függően, ízlés szerint megcukrozzuk. Hidegen és melegen is isteni!

Még több recepta Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon.

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!