#ÉviAzÉván - Cukormentes almatorta

Borítókép: #ÉviAzÉván - Cukormentes almatorta Forrás: Halász Évi
Az alma az a gyümölcs, ami legtöbbször az otthonunk gyümölcskosarában landol. Halász Évi ebből a népszerű gyümölcsből készített egy nagyon egyszertű ám annál finomabb tortát. Tökéletes hétvégi desszert!

Ha egy gyorsan elkészíthető, egyszerű ám egészséges receptre vágysz, akkor neked találták ki a következő sütit:

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

  • 3 db közepes méretű alma
  • 6 ek. zabliszt (akinek nem fér bele a diétájába, helyettesítheti másfajta lisztekkel is)
  • 4 tojás
  • 3 ek. eritrit
  • fél ek. fahéj
  • 6 ek. kókuszolaj

A krémhez:

  • 250 gramm mascarpone
  • 2 ek. joghurt
  • 1 tk. vanília aroma
  • ízlés szerint eritrit

Elkészítés:

Az almákat meghámoztam, apró kockákra vágtam. Egy keverőtálba helyeztem őket, majd meghintettem a fahéjjal. Ezután a tojásokat felvertem (robotgép sem kell hozzá), hozzáöntöttem az almákhoz. Majd a többi hozzávalót is szépen hozzáadtam az almákhoz, jól elkevertem. Nagyon sűrű tésztát kell, hogy kapjunk. Végül egy szilikonos tortaformába öntöttem a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütöttem.

A krémhez összekevertem a hozzávalókat és a torta mellé kínáltam. Ehetjük fagylalttal is, úgy is nagyon finom.

Remélem Nektek is tetszett ez a végtelenül egyszerű recept, próbáljátok ki!