A legfinomabb csokis keksz receptje TÜCSÖKLISZTTEL. Igen, ez az, aminek látszik, és most már te is elkészítheted!

Borítókép: A legfinomabb csokis keksz receptje TÜCSÖKLISZTTEL. Igen, ez az, aminek látszik, és most már te is elkészítheted! Forrás: Canva (NRedmood)
Borítékoljuk, hogy néhány éven belül elképesztően menő lesz ez a fontos fehérjeforrás!

Egyre sűrűbben foglalkoztatja a gasztroszakma nagyjait a rovarokból készült hozzávalók kérdése; mint nemrég megírtuk, növekszik a rovarok iránti kereslet az európai és észak-amerikai éttermekben is. Egyszerűen azért, mert a rovarok vagy az ezekből készült alapanyagok fogyasztása olcsó és egyre könnyebben beszerezhető alternatívája a drága és környezetszennyező marha-, baromfi- vagy halhúsnak. Ráadásul egy-két rovarfajból remek desszerthozzávalók is készülhetnek!

Az egyik legnépszerűbb rovar, már ami a konyhai feldolgozását illeti, a tücsök, amely tele van létfontosságú aminosavakkal, magnéziummal és fehérjével (mi több, érdekes módon kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a marhahús, ha grammonként nézzük). A popsugar.com egyszerű, kábé félórás cookie-receptet tett közzé, amelynek hozzávalói közt tücsökliszt is szerepel. Még egy videót is készítettek, amelyben néhány vállalkozó kedvű kísérleti alannyal megkóstoltatták a kekszet, és megkérték őket: találják ki, milyen különleges összetevő szerepel benne. Egész jól fogadták az alanyok, csak egyvalaki kezdett el öklendezni a videóban.

Forrás: Canva (momma raych)

Most pedig következzék a recept; a különleges hozzávalókat itt szerezhetitek be:

Hozzávalók:

2 ¼ bögre Tücsökliszt

1 teáskanál szódabikarbóna

1 bögre puha vaj

½ teáskanál Sópehely

Vaníliapaszta (de ez kiváltható vaníliaaromával)

1 bögre cukor

½ bögre kókuszvirág-cukor

2 tojás

ízlés szerint csokoládé chips

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Keverjük össze egy nagy tálban a tücsöklisztet a szódabikarbónával, és a sóval.

3. Robotgép segítségével keverjük ki habosra a puha vajat a cukrokkal, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát is.

4. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, majd tegyük bele a csokoládét is.

5. Halmozzuk egy evőkanál segítségével sütőpapírral borítottt sütőlapra a tésztát. A kis korongokat tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe. 8-10 perc alatt elkészül.

Hajrá, jó sütögetést! Cirip-cirip!

Na jó, itt van néhány praktikusabb tipp, ha gyors falatkákhoz keresel receptet az iskolai uzsonna elkészítéséhez: