Csokipuding csokis-mogyorós öntettel

Borítókép: Csokipuding csokis-mogyorós öntettel
Végy néhány hőálló bögrét, és varázsolj...

Előkészítési idő: 15 perc, főzési idő: 25 perc

Hozzávalók:
1,2 deci tej
4 deka étcsoki
5+4 deka vaj
3-4 deka kakaópor
8 deka élesztős liszt
2-3 deka őrölt mogyoró
8 deka finomított kristálycukor
15 deka barna cukor
1 tojás
kábé 2 deci víz
20 deka vaníliafagyi.

Az öntethez:
1,2 deci tejszín
2 evőkanál barna cukor
5 deka étcsoki
10 deka csokis mogyoróvaj (Nutella)
1 evőkanál mogyoróaroma

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki vajjal négy, egyenként kábé két és fél decis tűzálló tálkát.
2. Keverd össze a tejet, a felaprított csokit, a darabokra vágott vajat és a kakaópor felét egy kis serpenyőben, és melegítsd kis lángon, amíg szépen össze nem olvad.
3. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, az őrölt mogyorót, a kristálycukrot és a barna cukor felét. Öntsd hozzá a csokis keveréket és a felvert tojást. Kevergesd, míg sima nem lesz. Ekkor oszd el a négy előkészített tálkában.
4. Keverd össze a vizet, a 4 deka vajat, a maradék barna cukrot és a kakaópor másik felét serpenyőben. Kis lángon melegítsd, amíg össze nem olvad. A forró keveréket öntögesd óvatosan a pudingokra, aztán tedd a sütőbe – ne fedd le őket! –, és süsd úgy 25 percig.
5. A mogyorós csokiszószhoz keverd össze a tejszínt és a cukrot egy kis edényben, forrald fel, és gyorsan vedd le a tűzről. Add hozzá a finomra aprított csokit, a csokis mogyoróvajat, na meg


Éva magazin 2007. október szöveg: simándi júlia, FOTÓ: brett stevens/acp syndication.com
Minden jog fenntartva