Cornwalli húsos torta

Borítókép: Cornwalli húsos torta

Cornwalli húsos torta
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók (4 személyre):
- 2 csomag mélyhűtött leveles tészta
- 1 fej hagyma
- 25 deka fehér- vagy sárgarépa
- 40 deka sovány marhahús
- fél kiló krumpli
- 1 tojás sárgája
- kis víz
- só
- frissen őrölt fehérbors


1. A tésztát oszd négy részre, mindegyikből formálj köröket – ebben segíthet egy leveses tányér. Az egyik kört tedd vágódeszkára, szórd rá a finomra vágott hagyma negyed részét, aztán a vékony karikákra vágott vágott répa egy részét is. Fedd le a felaprított hússal, jól sózd meg, és takard le a vékony szeletekre metélt krumplival.
2. Egy másik tésztakörrel fedd le, a széleket vizes kézzel alaposan nyomkodd össze, és ismételd meg a folyamatot még háromszor. Tedd a tortát teflonbélésű, kör alakú sütőformába.
3. Tedd hűtőbe az egészet legalább 20 percre, ezalatt melegítsd elő a sütőt 200 fokra. De mielőtt berakod a „tortát” a sütőbe, kend meg a tetejét egy kis vízzel felhigított tojássárgájával, és fúrj rá egy-két lyukat, hogy a gőznek legyen hol eltávoznia. Legalább 15 percig hagyd ilyen forrón a sütőt, aztán csökkentheted a hőmérsékletet, de még kell neki egy jó fél óra.
4. Tálalás előtt pihentesd vagy 20 percet, úgyis sokáig forró marad. Jó kis savanyúságokat kínálj hozzá.