Mennyei low-carb reggeli: avokádóban sült tojás
Forrás: Getty Images
Jó kis fehérjebomba egészséges zsírsavakkal azoknak, akik nem szeretik cukorlökettel kezdeni a napot. Mellesleg paleo, ha valakit (ez is) érdekel.
A reggeli rohanásban különösen jól jön egy néhány hozzávalós recept, amely gyorsan elkészül és ráadásul sokáig jóllakottnak érezzük tőle magunkat. Ja és említettük már, hogy paleó is? Nézzük a receptet:
Avokádóban sült tojás
Tipp: Metélőhagyma helyett bármilyen friss fűszernövényt használhatsz, ami csak van otthon. Egy kanálnyi csípős szósz sem árt neki.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 érett avokádó
- 4 friss tojás
- csipetnyi bors
- 1 ek apróra vágott metélőhagyma
Elkészítés
- Melegítsd fel a sütőt 220 fokra.
- Felezd el az avokádókat, vedd ki a magját. Kábé két evőkanálnyit kaparj ki a húsukból a közepén, hogy elférjen bennük a tojás.
- Egy kisebb tűzálló tálban helyezd el az avokádókat. Minél szűkösebben férnek el, annál jobb.
- Minden fél avokádóba üss bele egy-egy tojást. Ha egy mód van rá, a sárgája menjen bele először, hogy a fehérje fel tudja tölteni a szabadon maradt helyeket.
- Süsd a sütőben 15–20 percig, amíg a fehérjék át nem sülnek.
- Vedd ki a tálat a sütőből és ízesítsd borssal, metélőhagymával vagy ami kedved tartja. Jó étvágyat!