Almás rétes dióval, mazsolával

Borítókép: Almás rétes dióval, mazsolával
Van otthon alma? Esetleg egy kis dió? Akkor csak rétestésztát hozz hazafelé, és munka után már készülhet is ez a finomság!

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 kisebb rúdhoz:
• 1 csomag réteslap
• 3 zöldalma
• 10 deka dió
• 10-10 deka mazsola, zsemlemorzsa és kristálycukor
• 2 evőkanál citromlé
• 1 evőkanál kukoricaliszt
• 1 kávéskanál őrölt fahéj
• 6–8 deka vaj
• porcukor

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki tepsit sütőpapírral.

2. Hámozd meg az almákat, vágd ki a magházukat, és szeleteld fel az almákat vékonyra.

3. Egy tálban keverd össze a finomra vagdosott diót, a mazsolát, a zsemlemorzsát, a cukrot, a citromlét, a kukoricalisztet és a fahéjat. Add hozzá az almát és keverd össze.

4. Olvaszd meg a vajat, kend meg vele a nedves konyharuhán szétteregetett réteslapokat – egy tekercsre 4 lapot számolj, és mindegyik lapot külön-külön kend meg. A réteslapok közepére hosszában, csíkban púpozd fel az almás keveréket, aztán a konyharuha segítségével tekerd fel jó szorosan.

5. Azzal a felével lefelé, ahol a tésztalapok összeérnek, fektesd bele a rudakat a tepsibe, kend meg őket a maradék vajjal. Szórd meg porcukorral és tedd a sütőbe 35–40 percre, hogy jó ropogósra süljön. Amikor a tálra teszed, újra meghintheted porcukorral.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Cath Muscat ACPsyndication.