Almás-diós sertéscomb
Pofonegyszerű recept, mennyei ízekkel. Ráadásul pikkpakk elkészíthető...
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•4darab sertéscombszelet
• 2 alma
• 1 deka krémsajt
• egy marék darált dió
•só
•2tojás
•liszt
•zsemlemorzsa
1. Az almát hámozd meg, magozd ki és vágd nagyon apróra. Keverd össze a krémsajttal és a dióval, majd tedd félre.
2. A húst klopfold ki vékonyra és töltsd meg a szeleteket akrémsajtos masszával. Csavard fel és tűzd meg hústűvel, hogy ne essen szét.
3. Panírozd be ahúsokat. Először forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba és legvégül a zsemlemorzsába.
4. Kisütheted olajban is, de sokkal egészségesebb, ha sütőben készíted el a húst. A panír éppen olyan ropogós lesz, mintha olajban sült volna.
5.200fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt süsd meg.
Fotó és recept: Studer-Tüske Veronika