A mama tiramisuja

Borítókép: A mama tiramisuja
Alaprecept a tiramisuhoz, amit aztán kedvedre turbózhatsz.

Előkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 4 óra

Hozzávalók (6 személyre): 3 tojás •5deka finomított kristálycukor • só •25deka mascarpone (natúr tejszínes krémsajt) •1-2evőkanál jó minőségű szesz (konyak, rum, Tia Maria) • 2 deci jó erős, frissen főzött kávé • 10 deka nem túl kemény babapiskóta • kakaó a díszítéshez

1.Elektromos habverővel addig verd a tojások sárgáját a cukorral, amíg kifehéredik és jó sűrű lesz. Egy nagy kanállal forgasd bele a mascarponéba.
2.A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verd kemény habbá. Három adagban, nagyon óvatosan ezt is forgasd bele a mascarponéba.
3. A szeszt keverd bele a friss kávéba. A babapiskótákat egy-egy gyors mozdulattal, egyenként mártsd meg ebben a keverékben, aztán egy közepes tálat bélelj ki az áztatott piskóta felével és kanalazd rá a mascarpone felét. Még egy réteg piskóta, még egy réteg mascarpone – ez lesz a teteje. Legalább 4 órára hűtsd be. A tiramisu tálalásakor bőségesen szitálj rá kakaóport.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Acpsydication.com