Randikrónikák: a fiú, akinek nem elég jó a testzsírszázalékom

Borítókép: Randikrónikák: a fiú, akinek nem elég jó a testzsírszázalékom Forrás: Europress
Így (ne) pasizz be manapság: sokat látott, hallott és tapasztalt barátnőnk elképesztő fiúzós kalandjairól mesél. 21. rész.

Hát az a tragikus helyzet van, hogy mostanában a szomorú zabálások és a sok sör, no meg a korosodásunk kezd meglátszani a csajokon, és sajnos rajtam is. Ezért a szülinapomra, ami harminc mínusz egy, hogy szakadna le az ég, azt kaptam, hogy beírattak egy személyi edzőhöz egy tízalkalmas kurzusra, és jófejségből ők is beiratkoztak a terembe. A tök jófejség illúzióját mondjuk némileg rombolta a tény, hogy Zsuzsa és Elvira felöltöztek a legtapadósabb edzőcuccukba, és a terem másik végéből, röhögve figyelték kálváriámat a személyi edzővel, Csabival. Legalábbis az első alkalommal. Mert többször nem jöttek.
A szenvedés rész rögtön azzal kezdődött, amikor megláttam a fiút, mert olyan, de olyan jól nézett ki, hogy azonnal levert a víz és elgyengültek a lábaim, pedig akkor még ugye edzeni nem is edzettünk. Egy általános állapotfelméréssel kezdtünk: megmérte a magasságomat és a testsúlyomat, hümmögött egy sort, aztán a testzsírszázalékomat is, amire még inkább hümmögött. Alaposan végignézett tetőtől-talpig, és bár kifejezetten jól esett egy ilyen szép fiú pillantása, az már sokkal kevésbé esett jól, amikor a fenekemre azt mondta, hogy hiába formás, ha egyszer zsíros. Nagyot nyeltem, és szomorkodva megszemléltem a zsíros de formást a tükörben, majd felálltam a futópadra, és nagy hetvenkedve elkezdtem futni. A futás az egyetlen sport, amit rendszeresen csinálok, még akkor is, ha egyébként egészségtelenül élek. A futópad után azonban legnagyobb sajnálatomra olyan általános erőnléti dolgok következtek, mint guggolások meg fekvőtámaszok, meg a nagy mumus, a felülés, ami korántsem ment ragyogóan. Végül megegyeztünk egy edzéstervben, amit Csabi kérlelhetetlenül le is vezényelt, és minél több kettlebellt kellett emelgetnem neki, miközben ő arról beszélt, hogyan tartsam helyesen a vállamat, annál kevésbé láttam helyesnek.

Forrás: Europress

Ez a nemtetszés természetesen huss, elillant a következő alkalomra – bárcsak az izomláz lett volna ilyen tűnékeny – és be kell ismernem, hogy a befektetett energia sokszorosa annak, mintha a magas, helyes fiatal srác helyett egy középkorú köpcös, vagy egy nő tartaná az edzéseimet. Hormonok, na. De úgy tűnik, én aztán teperhetek a Csabinak, ő csupán szakmai szemmel, meg a mérőszalaggal, meg azzal a rohadék kis testzsírszázalékmérő kütyüvel méricskél, és továbbra sem túl elégedett. Elvira szerint eleve badarság az egész, nem is lenne szabad, hogy rám mozduljon, akkor biztos kitennék a fitneszteremből. Erre én azzal feleltem, hogy mégse a tanárom, a gyóntatóm, vagy a pszichológusom, szóval ezt az érvet nem fogadom el. Zsuzsa szerint pedig csak simán lusta vagyok és elégedetlen magammal, és ezt transzformálom azzá a kívánsággá, hogy tetsszem Csabinak, miközben igazából annyira nem érdekel, csak az elismerésre vágyom. Ebben azért lehet valami.

"...talán most először van olyan életemben, hogy valaki nyíltan csak és kizárólag a külsőm alapján ítél meg."

Sokat figyeltem Csabit edzés közben, hogy milyen típusú lányokat néz meg, és hogy kikkel beszélget – többnyire szintén a nulla testzsírszázalék felé közelítő edzőcsajokkal – és azon gondolkoztam, hogy talán most először van olyan életemben, hogy valaki nyíltan csak és kizárólag a külsőm alapján ítél meg. Nem érdekli, hogy milyen kedves vagyok, milyen jó a humorom, mennyire nagyokat lehet velem röhögni, milyen jó a társaságomban lenni, milyen művelt és tájékozott vagyok. Csak az, amit a tükörben és a mérlegen lát. Ez zavarba hoz és felbőszít – miközben ezért fizetek neki, voltaképpen ez a dolga. De az is lehet, hogy valójában az az érzés idegesít, hogy mi van, ha Csabi nincs egyedül. Hogy mi van akkor, ha vannak olyan fiúk odakint, akik csak azt nézik, zsíros-e a fenekem. Márpedig biztos vannak. A kérdés az: vajon meg akarok nekik felelni? Nem tudok erre egyértelmű választ adni. És igazából lehet, hogy az egész szituációban ez idegesít a legeslegjobban.
Addig is alaposan kihasználom ezt a fajta megfelelési kényszert az edzéseken. Végül is, még csak most vagyunk túl a felén. És lehet, hogy a végén elég formás lesz a fenekem ahhoz, hogy Csabi, a görög félisten-felsőtestű Csabi elhívjon egy italra – őt ismerve vodka-szódára, abban van a legkevesebb szénhidrát. És akkor, majd akkor el kell döntenem, hogy akarom-e, és igent mondok-e a meghívásra.