Így lehetsz sokkal kiegyensúlyozottabb 2016-ban

Borítókép: Így lehetsz sokkal kiegyensúlyozottabb 2016-ban Forrás: europress
Igenis tehetünk azért, hogy mely szokásaink határozzák meg jellemünket! Ezt pedig nem árt minél hamarabb elkezdeni! 15 tipp, hogy kiegyensúlyozott legyél.

Azt hiszem, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy mindannyian a szokásaink rabjai vagyunk. Viszont, mivel javarészt mi irányítjuk azt, ami velünk történik, így igenis tehetünk azért, hogy mely szokásaink határozzák meg jellemünket, annak érdekében, hogy jóval összeszedettebb, kiegyensúlyozottabb emberek legyünk. Itt van néhány tipp arra nézve, hogy mit érdemes elhagyni és elkezdeni, ha jobban akarjuk érezni magunkat a bőrünkben.


1. Hagyd abba: a másoknak való megfelelést!

Kezdd el: a saját érdekeidet, vágyaidat előtérbe helyezni, arra figyelni, hogy neked hogyan jó egy adott dolog. Persze ne savanyodj meg a komfort zónádban, de soha ne az vezéreljen, hogy mások mit várnak el tőled, hanem hogy te mit szeretnél!


2. Hagyd abba: az önmarcangolást!

Kezdd el: felfedezni az új önmagad.

Fogadd el, hogy nem minden szól örökre és legfőképpen azt, hogy nem mindenért te vagy a hibás. Ha félresiklott egy kapcsolatod, és úgy érzed, nem lehet helyrehozni, ne vádold tovább magad, inkább vágj bele egy új „kalandba”!


3. Hagyd abba: a halogatást.

Kezdd el: megtenni az első lépéseket a régóta szükséges felé!

Attól, mert valamit halogatsz, még nem tűnik el magától, csak később kell rá időt és energiát fordítanod. Nem lenne jobb gyorsan túl lenni rajta? Lehet, hogy még tanulsz is belőle!

[cikk=43156]


4. Hagyd abba: mások hibáztatását és az örök elégedetlenkedést!

Kezdd el: megvizsgálni, mi az, amivel te többet tehetnél az ügyed érdekében.

Állandóan másoktól várni a megoldást elég nagy képmutatás, főleg, ha neked vannak működő elképzeléseid, arról, hogyan lehetne jobban! Mutasd meg magad, vagy fogadd el a helyzetet!


5. Hagyd abba: a múlton való kesergést!

Kezdd el: az új perspektívák felfedezését, a továbblépést.

A rég volt dolgokat senki nem hozza vissza, abból kell főznöd, ami most van. Tervezz a jövőre, éld meg a jelent és légy hálás azért, amit megteremtettél magadnak!


6. Hagyd abba: a másokhoz való hasonlítgatást!

Kezdd el: legbelül elfogadni és saját magadat "sztárolni" mások helyett.

Te te vagy, nem a szomszéd, és nem is a legjobb barátnőd, akinek szerinted minden könnyebben megy. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb tulajdonságai, készségei; így neked is. Kezdd el a jók felerősítését és az egyediséged megmutatását mások előtt is!


7. Hagyd abba: a káromkodást!

Kezdd el: figyelni a szavaidat és igyekezni, hogy a lehető legválasztékosabban és legszebben tudd kifejezni magad!

[cikk=43610]


8. Hagyd abba: a fölösleges idegeskedést!

Kezdd el: jobban beosztani az idődet, megbeszélni, esetleg delegálni a teendőidet.

Egy szervezettebb élet sokkal nyugodtabb is! Úgyis mindig jön valami nagyobb nehézség, amin elég lesz idegeskedni, addig is kíméld magad!


9. Hagyd abba: a befelé fordulást.

Kezdd el: az érzéseidet, gondolataidat megosztani másokkal is!

Nem szégyen tanácsot, vagy segítséget kérni másoktól! Senki sem tökéletes, mindenki hibázhat, de ha meg sem próbálsz bizalmat szavazni valakinek, honnan lehetsz biztos benne, hogy nem érdemes rá?


10. Hagyd abba: a kifogások keresését!

Kezdd el: feltárni a lehetséges megoldásokat.

A kifogások sosem visznek előre, csak benn tartanak az állóvízben. Ahelyett, hogy mindenre van valami kifogásod, hogy „miért nem”, próbáld ki, milyen lenne a „miért igen!”


11. Hagyd abba: az évek óta tartó álmodozást.

Kezdd el: az álmaid megvalósítását!

Nem kell, hogy azonnal minden tökéletes legyen, a lényeg, hogy vágj bele! Ha valami nem sikerül, így azt tudod mondani: „legalább megpróbáltam”!


12. Hagyd abba: a rendszertelen étkezést!

Kezdd el: minden egyes napodba beépíteni a többszöri étkezést.

Többször, kevesebbet! Így még valamivel több édesség is belefér.


13. Hagyd abba: a kapkodást!

Kezdd el: előre megtervezni minden számodra fontos eseményt.

Ha előre felkészülsz, nem lesz szükség utolsó pillanatban történő „tűzoltásokra”, csak indokolt esetben. Nem utolsó sorban pedig a vérnyomásod sem hasonlít majd hullámvasúthoz.

[cikk=44801]


14. Hagyd abba: a munka hazavitelét!

Kezdd el: prioritizálni a feladataidat, és a legtöbbet a kijelölt munkahelyeden elvégezni.

Fokozatosan csökkentsd az otthon végzett hivatalos munka mennyiségét! Kezdetnek megteszi, ha a telefonodra nem állítod be a céges e-mailek beérkezését.


15. Hagyd abba: az éjszakába nyúló munkát, vagy filmnézést!

Kezdd el: az éjszakákat alvással tölteni.

Hidd el, nem véletlenül van szüksége a szervezetednek pihenésre! A videojáték, a tévézés egy idő után már nem kikapcsolódás, hanem megterhelés a szellemnek, ezért add meg neki, amire igazán vágyik: feltöltődést!


A cikk szerzője life coach. Ide kattintva kérdezhetsz tőle.