Nagyértékű adománnyal segített a Wellis az ukrán menekülteken

Borítókép: Nagyértékű adománnyal segített a Wellis az ukrán menekülteken Forrás: Wellis
A 100%-ban magyar tulajdonú cég életében sarkalatos pontot jelentett az ukrán-orosz háború kirobbanása. Gyáraikban több ukrán állampolgárt is foglalkoztatnak a gyártósorokon, így az első pillanattól kezdve fontosnak tartották, hogy adományokkal segítsék a hazánkba érkezőket. A Wellis tulajdonosai úgy határoztak, hogy összesen 10 millió forinttal segítik a rászorulókat ebben a szomorú helyzetben.

A Wellis a Máltai Szeretetszolgálat segítségét kérte a felajánlások eljuttatásában, akik leginkább tartós élelmiszereket, pelenkákat, valamint plédeket kértek. A cég gyűjtést szervezett az ózdi és a dabasi telephelyén is, így a munkatársak is részt vehettek a segítségnyújtásban, emellett pedig 2,5 millió forintért vásárolt a rászorulók számára a korábban megjelölt termékcsoportokból.

A nagyértékű adomány mellett a vállalat tulajdonosai, Czafik Zsolt és Czafik Ákos személyesen adták át a munkatársak által összekészített 50 csomagot a Wellisnél dolgozó ukrán állampolgárok számára, valamint a kollégák családjainak a szállás költségét is 2 hónapig finanszírozza.

Forrás: Wellis

„Szerettünk volna segíteni a hazánkba érkező ukrán állampolgároknak, a cégnél dolgozó munkavállalóknak is. Nem is találhattunk volna jobb szervezetet a Máltai Szeretetszolgálatnál, akik az általunk vásárolt termékeket Beregszászra, illetve egy határ melletti településre, Beregsurányra szállították el. Reméljük, a közeljövőben nem lesz szükség hasonló megmozdulásra, de a Wellis örömmel segít a rászorulókon.” – mondta el Sotkó Krisztina, a cég CSR marketing specialistája.

Forrás: Wellis

A vállalat az idei évben szeretne komolyabb hangsúlyt fektetni a CSR tevékenységre, valamint a hátrányos helyzetű intézmények megsegítésére. Ezért 2022-ben a Wellis felajánlóként csatlakozott a Várépítő pályázati programhoz, aminek keretein belül fürdőszobai termékekkel segíti az intézmények korszerűsítését 1 millió forint értékben. Emellett elindította saját, kórházaknak kiírt pályázatát, amellyel a magyarországi kórházak higiéniáját szeretnék előtérbe helyezni. Itt szintén szaniterekkel segíti az intézmények korszerűsítését, amelynek megvalósítására nettó 5 millió forintot szánnak, egy-egy intézmény 500.000 és 1 millió forint közötti értékben pályázhat a kijelölt termékekre.