Különleges úti célok a világban: Ras Al Khaimah – 2022 egyik legjobb helye a Times magazin szerint

Borítókép: Különleges úti célok a világban: Ras Al Khaimah – 2022 egyik legjobb helye a Times magazin szerint
7000 év történelem és hamisítatlan arab kultúra. 96 kilométer hosszú tengerpart. Lélegzetelállító hegyi panoráma és vörösen izzó sivatag. Egyedülálló kalandpark az Emírségek legmagasabb hegyén. Ezeket kínálja Ras Al Khaimah, amelyet egyre többen vesznek fel a bakancslistájukra és amit a Times Magazin 2022-ben a világ 50 legjobb helyévé választott.

Az Egyesült Arab Emírátusok hét emírségből áll, melynek legismertebb tagja Dubaj, a kozmopolita nagyváros. A mindig nyüzsgő Dubajtól mindössze 45 perc autóútra északra található Ras Al Khaimah, ez a természetközeli és kalandokban gazdag emírség, ami egész évben izgalmas úti cél pároknak és családoknak egyaránt.

A Perzsa-öböl tengerpartja

Ras Al Khaimah 64 km hosszú, homokos tengerpartja minden korosztály számára felhőtlen kikapcsolódást ígér. A tengerparton elegáns 4 és 5 csillagos resortok sorakoznak, amelyek közül néhány kifejezetten családokra specializálódott – elképesztően színes gyerekprogramokkal.

Beach

Jebel Jais – a hegy tele kalandokkal

A térség legmagasabb hegyén, az 1934 méter magas Jebel Jais-én található a világ leghosszabb drótkötélpályája, ami akár 160 km/óra feletti sebességgel 2,83 km-en keresztül garantálja a felejthetetlen, pulzusszám-emelő légi kalandokat. Szintén adrenalinfröccsöt ígér a régió leghosszabb szánkópályája, ami 1840 méter hosszú, hajtűkanyarokkal tűzdelt és mintegy 8 percen át tart a suhanás. Felnőttek és gyerekek egyaránt kipróbálhatják ügyességüket a canopy pályákon és persze vannak még jól kiépített, különböző nehézségű túraútvonalak, hegyi kerékpárutak és via ferrata útvonalak is.

Jebel Jais

Suwaidi, ahol az igazgyöngyök teremnek

Ras Al Khaimah-ban található a Suwaidi Pearls Farm, az Arab Emírségek egyetlen működő igazgyöngy telepe. A farmot az ország utolsó gyöngyhalászának unokája alapította, hogy megőrizze a gyöngyhalászok hajdani életének és munkájának emlékét.

Ras Al Khaimah és a 21. századi felelős utazók

Az emírség turizmusának fejlesztésénél a fenntarthatóságot helyezi a fókuszba és igyekszik megfelelni a 21. századi felelős utazók elvárásainak. Ezt olyannyira komolyan veszi, hogy 2025-re várhatóan Ras Al Khaimah lesz a térség legkörnyezettudatosabb emírsége.

Suwaidi