Kávézás és még sok minden más – A Tchibo 30 éve Magyarországon

Borítókép: Kávézás és még sok minden más – A Tchibo 30 éve Magyarországon Forrás: Tchibo
Harmincadik születésnapját ünnepli a Tchibo, melynek alkalmából megmutatjuk a márka múltját és jelenét. Tudtátok például, hogy miből ered a Tchibo név?

A Tchibo 1949-ben kávé-csomagküldő szolgálatként kezdte meg tevékenységét Németországban, nevét az egyik alapító Tchilling nevéből és a német Bohnen (kávébabszem) szavak kezdőbetűiből kapta.

A Tchibo első, kávébárral egybeépített üzletét 1955-ben nyitotta meg Hamburgban. 1973-tól, egyedülálló módon, a hagyományos kávékínálat mellett használati cikkeket is elkezdtek árulni.

A kávékínálatban megtalálható a szemes, őrölt, instant és kapszulás variáció is, míg a használati cikkek között divatárut, konyhai eszközöket, lakásfelszerelést, sporteszközöket és ékszereket is felfedezhetnek a látogatók.

Forrás: Tchibo
Magyarországon 1992-ben indult a Tchibo kávék forgalmazása.

2007-ben nyílt az első üzlet. Mára már: öt budapesti helyszínen, Győrben, Kecskeméten és Pécsett vár mindenkire a Tchibo élmény: hangulatos kávézás, kimérve kapható kávékülönlegességek és hetente megújuló, színes termékkínálat.

A Tchibo számára kiemelten fontos a Föld jövője.

A kávékat egyre nagyobb arányban fenntartható tanúsítvánnyal ellátott gazdaságoktól szerzik be. A használati cikkeknél is ügyelnek a fenntartható forrásokra és az újrahasznosításra: a pamutalapú textilek 98%-a fenntartható forrásból származik, 2020-ban 63 millió műanyag palackot hasznosítottak újra textiltermékeikben*, a csomagolóanyagoknak pedig már 97%-a újrahasznosított.

Forrás: Tchibo

Az ünnepi időszakban: május másodikától országos nyereményjátékot szerveznek, minden termék részvételével, értékhatár nélkül.

Május 14-én pedig útjára indul a "Tchibo Barista Bár" roadshow, amely több mint 11 városba viszi el a Tchibo kávéélményt országszerte, egészen 2022. június 25-ig. Helyszínek és további infók: www.tchibobaristabar.hu

*Forrás: Textile Exchange (Shen L., et al. (2010) Resour Conserv Recycl, 55 (1), 34-52) alapján végzett számítás