Borítókép: Ismerkedjetek meg Pythonnal, ami most még a Kardashian klánnál is népszerűbb Amerikában! Forrás: Skool

Ismerkedjetek meg Pythonnal, ami most még a Kardashian klánnál is népszerűbb Amerikában!

Ha sokszor van eleged abból, hogy a gyerekeid szinte egész nap csak „kockulnak”, mi arra bíztatjuk őket, hogy csak folytassák bátran! A közelmúltban indult el ugyanis a Skool legújabb dobása a YouTube-on, a Python és JavaScript alapokat tanító ingyenes videó-sorozat magyar nyelven, amellyel akár saját játékokat is fejleszthetnek!

Semmi baj nincs azzal, ha gyermeked érdeklődik az online világ iránt, az viszont már egyáltalán nem mindegy, mivel és hogyan tölti az időt, mikor rácsatlakozik a netre. Van egy jó hírünk! A Skool által összeállított videó-kurzus olyan izgalmas tartalmat ad a kezedbe, ami elé nyugodtan leültetheted a gyerekeket vagy akár közösen is nekiállhattok a játékfejlesztésnek. Ráadásul szinte játszva sajátíthatják el a programozás alapjait, ami kulcsfontosságú és - a szakemberek prognózisa szerint- a jövőben legjobban hasznosítható készséget adja a kezükbe.

A gyerekeink számára az angol nyelvtudás mellett az alapszintű programozás ismerete is egyre inkább nélkülözhetetlen, ezt ismerte fel és többek között ezért hozta létre ingyenes oktató programját a Skool.

Nagy előnye az oktató programnak, hogy az egyes részeket minden résztvevő a saját tempójában követheti. A videók segítenek abban, hogy megismerkedjenek a Python és a JavaScript nyelvvel és pár órán belül elkészítsék az első játékukat is - Pythonban a Chrome dinoszaurus játékát, JavaScriptben pedig a legendás, 1972-ben készített Pongot keltik életre a résztvevők.

Miért pont Python és JavaScript?

A Google keresési statisztikái szerint az elmúlt egy évben Amerikában a Python több embert érdekelt, mint például Kim Kardashian, és ellentétben a vetélytársakkal, a „Python programozás” kulcsszóra a keresések száma konkrétan triplájára nőtt.

​A Stack Overflow fejlesztők körében végzett 2018-as felmérése is hasonló képet mutat: a programozók 68%-a szeret vele dolgozni, és azok közül, akik még nem használják, 25% tervezi megtanulni (ezzel a Python már második éve vezeti a „wanted” listát, a JavaScriptet is jócskán megelőzve). A JavaScript pedig 1996 óta az egyik legfontosabb programozási nyelv, amely webszervereken és böngészőkben fut.

Örülök, hogy rátaláltam a csatornára, hamar végig is mentem, nagyon élvezetes volt így tanulni. Remélem lesz még sok hasonló videó. Köszönöm a segítséget, szimpatikusan magyaráztál és érthetően. Csak így tovább, kedvenc csatornám lesz. :)
nyilatkozta a program egyik YouTube követője.

És még egy jó hír azoknak, akik LEGO- rajongók! A YouTube csatorna mellett ingyenes szombati workshopokat is szervez a Skool minden szombaton, ahol 10-14 éves gyermekekkel készítenek más és más mobilon játszható játékot a LEGO támogatásával.

Ha többet szeretnétek megtudni a programról, kattints ide!