Borítókép: Kockamóka: Tanulj programozni a gyerekkel - otthon, online!

Kockamóka: Tanulj programozni a gyerekkel - otthon, online!

Mondott már neked is olyat a gyerek számítógépes témában, amiről azt se tudtad, hogy mi fán terem? Kikerülhetetlen, hogy a technika az életük részévé ne váljon. Most a Kockamókával olyan játékos fejlesztőprogramot ismertethetsz meg gyerkőcöddel a Skool, virtuális képességfejlesztő YouTube csatornáján található Python sorozattal, mely segítségével, észrevétlenül megtanulhatja a programozás alapjait.

PYTHON VIDEÓK KEZDŐKNEK

Amikor 1989 végén Guido van Rossum nekiállt összerakni egy új programozási nyelvet, valószínűleg nem gondolta, hogy harminc évvel később a Monty Pythonról elnevezett karácsonyi hobbiprojektjéből a szakma egyik legfelkapottabb nyelve lesz. És a leggyorsabban fejlődő is!

A Google keresési statisztikái szerint az elmúlt egy évben Amerikában a Python több embert érdekelt, mint például Kim Kardashian, és ellentétben a vetélytársakkal, a „Python programozás” kulcsszóra a keresések száma konkrétan triplájára nőtt.

A Stack Overflow fejlesztők körében végzett 2018-as felmérése is hasonló képet mutat: a programozók 68%-a szeret vele dolgozni, és azok közül, akik még nem használják, 25% tervezi megtanulni. Ezzel a Python már második éve vezeti a „wanted” listát, a JavaScriptet is jócskán megelőzve.

A Skool ezért is indította el YouTube csatornáján a Python nyelvet bemutató és elsajátítani segítő videósorozatát.

Ez a videó-sorozat segít abban, hogy egy fejlesztés iránt érdeklődő gyerek vagy felnőtt megismerkedjen a Python nyelvvel és pár órán belül meglegyen az első saját játéka is, melyben a Chrome dinoszaurus játékát fogja életre kelteni, otthon a saját gépénél ülve.

Egy olyan webes felületen folyik majd a munka, amihez nem kell letölteni a Pythont, úgyhogy egy perc regisztráció után már írhatóak is a kódsorokat!

Az első videókban, az érdeklődő kap egy kis gyorstalpalót arról, hogyan lehet kiíratni szöveget, változókat és függvényeket használni, és aztán kezdődhet is a grafikus játék elkészítését.

Beszéljük minél többen a Python nyelvét!

További információért kattints IDE!