Így maradhat télen is hidratált és ápolt a kezünk

Borítókép: Így maradhat télen is hidratált és ápolt a kezünk Forrás: Helia-D
A kézfejünk bőre árulkodik leginkább az életkorunkról: a fizikai munkavégzés, az UV-sugárzás, a kézmosás szárító hatása mind összeadódik életünk során. Idővel a kézfejünk bőre jóval szárazabb lehet, ráadásul az őszi és téli időszakban a hideg idő, a szél és a fűtött belterek száraz levegője is gyakran okoz kézszárazságot. Dr. Asztalos Gabriella, a Helia-D bőrgyógyász szakértője elmondja, milyen tippeket alkalmazzunk, ha szép, hidratált és fiatalos bőrt szeretnénk a kézfejünkön.

A szakértő szerint az első lépés egy hidratáló kiválasztása, amelyet egész évben érdemes használni, de az őszi és a téli időszakban mindenképp javasolt napi szinten többször is. Dr. Asztalos Gabriella felhívja a figyelmet arra, hogy fontos, hogy a krém tartalmazzon hialuronsavat, amely a bőrben is megtalálható, úgynevezett természetes hidratáló elem, hiszen saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni vízből, aminek hatására a bőr rugalmasabbá, puhább tapintásúvá válik.

A Helia-D megújult Cell Concept termékcsaládjában található sejtmegújító kézkrém például hialuronsavat és C-vitamint is tartalmaz, amely képes halványítani a pigmentfoltokat, erősíteni a bőr kollagéntermelését, ezáltal javítja annak rugalmasságát és feszességét. Argánolaj és urea teszik puhává bőrt és mindezen hatóanyagok kombinációja segít lassítani a kézbőr öregedésének látható jeleit. A kézkrémet mindennapos használatra fejlesztették ki, állaga gyorsan felszívódó, nem hagy ragacsos érzetet.

Forrás: Helia-D
Kattints a képre és szerezd be!

Kíméletes kéztisztítás

A világjárvány óta szokásunkká vált a gyakoribb és intenzívebb kézmosás, valamint a kézfertőtlenítők használata. Mivel ezek extrém módon igénybe veszik bőrünket, érdemes csak akkor használni őket, ha valóban szükségünk van rá. Ezért otthoni körülmények között válasszunk inkább bőrbarát ph-jú kézmosókat, melyek olajokat is tartalmaznak.

Éjszakai visszazsírozás, regenerálódás

Az esti bőrápolási rutinunk mintegy lezárásaként krémezzük be bőségesen kezünket, csuklónkat. Ilyenkor használjunk zsírosabb krémeket, illetve maszkokat. A krémek hatásának növelésére húzzunk puha pamutkesztyűt, mely segítségével még jobban felszívódnak a hatóanyagok.

Télen fokozott figyelem

A hideg, szeles időben különösen fontos, hogy extra figyelmet fordítsunk a kezeinkre. Ha kint tartózkodunk, viseljünk kesztyűt, még rövidebb időszakokra is. Kerüljük a forró vizes kézmosást, és alaposan töröljük szárazra a bőrt. Mosogatáshoz, takarításhoz használjunk gumikesztyűt. Asztalos Gabriella hangsúlyozza, hogy minden bőrtípus más, és a legjobb megoldás a személyes körülményektől és a bőr egyedi állapotától függ. Bőrproblémák vagy súlyos és tartós kézszárazság esetén mindenképpen konzultáljunk bőrgyógyásszal, aki a legmegfelelőbb kezelést tudja ajánlani.