Ne add fel a vágyaidat, mert igenis megvalósíthatod őket! – Hitelfedezeti biztosítás változó időkre

hitelfedezeti biztosítás Forrás: Getty Images
Bár már évek óta változó gazdasági környezetben élünk és legtöbben anyagilag is nehezebb helyzetben vagyunk, azért a vágyainkról továbbra sem szeretnénk lemondani. De mégis hogyan valósíthatnánk meg a terveinket? Mutatjuk a megoldást!

Terveket feladni? Semmiképpen sem!

A hitelspecialista vállalat, a Cofidis negyedéves rendszerességgel vizsgálja a hazai háztartások anyagi helyzettel kapcsolatos várakozásait. Legfrissebb felmérésükből kiderül, hogy a magyarok 84 százaléka a jövőben is kihívásokkal teli időszakra számít, ám a tervei megvalósításáról nem akar lemondani. Ezzel is magyarázható, hogy a hitelfelvétel, a személyi kölcsönök iránti igény ismét egyre népszerűbb és az előző évekhez képest megállt a csökkenő tendencia. Célként toronymagasan vezet a lakásfelújítás és az otthonteremtés és egyre több magyar háztartásban középpontba kerültek a rezsiszámlák csökkentését szolgáló megtérülő befektetések.

A friss adatok szerint tavaly július óta 10 százalékkal emelkedett azok száma, akik már szívesen költenének energiahatékonysági korszerűsítésre otthonukban, de fej-fej mellett halad a kicsit kényelmesebb életet ígérő szórakoztatóelektronikai eszközök modernizálásának vágya és a háztartási nagygépek cseréje is.

Találd meg terveidhez az eszközt!

Az utóbbi években terveink megvalósítását nagymértékben hátráltatták az infláció nyomán megnövekedett kiadások. Emiatt a magyarok közel háromnegyedének hiányos a családi kasszája. Ez a hiány a többségnek havi szinten mintegy 200 000 forintot jelent – ennyi kellene még pluszban a kényelmes élethez.

A Cofidis Hitel Monitorból kiderül, hogy óvatosak lettek a magyarok, 59 százalékuk szerint érdemes várni a tervezett hitelekkel. Ugyanakkor egyötödük most is úgy véli: megéri hitel segítségével megvalósítania az adott beruházást, ha olyasmibe fekteti a pénzt, ami visszahozza az árát. A felmérés adataiból kiderül, hogy akik az elmúlt 3 évben már terveztek az adott megtérülő befektetéssel, azok fűtéskorszerűsítésbe (45%), szigetelésbe (34%), illetve napelemrendszer telepítésébe (28%) fogtak bele. A kutatás szerint a magyarok 9 százaléka tervez hitelt felvenni a következő egy évben és a legkedveltebb hiteltípus továbbra is a személyi kölcsön.

A leggyakoribb hitelcélok a lakásvásárlás (33%) és a lakásfelújítás (30%), harmadik helyen pedig az autóvásárlás áll (22%).

Hitelfedezeti biztosítás – Kinek és miért jó?

Sokan megrettennek, ha fedezetlen hitelről van szó, pedig itt az ideje, hogy elkezdjünk róla másképpen gondolkozni, ugyanis hitelfedezeti biztosítással áthidalható minden nehézség.

„A Cofidis hitelfedezeti biztosítást úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legtöbb ügyfelünk igényeit figyelembe vettük. A Cofidis ügyfeleire csoportos hitelfedezeti biztosítást kötött, amelyhez ügyfeleink csatlakozhatnak az élethelyzetük és kockázataik mérlegelése alapján. Mindenkinek „megéri”, hiszen az idő kerekét nem tudjuk visszaforgatni, és ha már bajban vagyunk, sokkal nehezebb megoldást találni, már ha ez egyáltalán lehetséges. Érdemes ezért előre biztosítással csökkenteni a kockázatainkat – és amennyire lehet, felkészülni egy-egy nem várt eseményre-. Előre gondoskodjunk hitelünk és anyagi helyzetünk biztonságáról! A hitelfedezeti biztosítást pedig nem csak személyi kölcsönre, de minden hiteltípusra érdemes megkötni."- tanácsolja a hitelspecialista vállalat szakértője.

Milyen előnyei vannak a Cofidis biztosításainak?

  • Bármikor bekövetkezhet egy nem várt, kedvezőtlen esemény. Ilyenkor a biztosító átvállalja az időszaki vagy teljes törlesztést, így elkerülhetők a fizetésképtelenség okozta kellemetlenségek.
  • Magyarországon egyre elterjedtebb szolgáltatásról van szó
  • Közvetlenül a finanszírozó részére térít
  • Bármikor megköthető, tehát nem csak a hitel felvételének pillanatában, hanem a futamidőn belül tetszőleges időpontban: írásban vagy telefonon történő csatlakozással
  • Előzetesen nincs szükség nyilatkozatra a biztosított egészségügyi állapotával kapcsolatban, vagy orvosi vizsgálatra, ellenben az ÁSZF kiköti, hogy a csatlakozási nyilatkozat megtételekor a biztosítottnak mely feltételeknek kell megfelelniük, bővebben: ITT
  • Halál esetén a biztosító megfizeti a káresemény időpontjában fennálló tartozást
  • Egyszerűen elérhető
  • A biztosítás díja minden hiteltermék esetében kényelmesen, a havi törlesztőrészletével együtt rendezhető
  • Megújuló hitel esetén: A biztosítási díj nem növeli a havi törlesztőrészletet, a futamidő növekszik, hogy a havi törlesztőrészlet változatlan maradhasson.
  • Amortizációs hitel estén: A biztosítási díj a havi minimális törlesztőrészlet összegével együtt, azon felül fizetendő.

A hitelfedezeti biztosításról további információt az alábbi linken találsz:

https://www.cofidis.hu/hitelbiztositas

További részleteket, árakat, csatlakozási feltételeket az alábbi linkre kattintva találsz:

Cofidis Hitelbiztosítás - Váratlan helyzetekre