Forradalmi, szabadalmaztatott technológia a dús hajkoronáért - 50 ország után a magyar piac felé is nyit a Labo Suisse

Borítókép: Forradalmi, szabadalmaztatott technológia a dús hajkoronáért - 50 ország után a magyar piac felé is nyit a Labo Suisse Forrás: Getty Images
A külső megjelenés egyik meghatározó tényezője a haj. Mára civilizációs népbetegséggé vált a hajritkulás és a hajhullás, amely egyre jobban elterjedt kozmetikai probléma. A svájci központú Labo Suisse erre a problémára szeretett volna megoldást nyújtani. Többéves kutatómunka és kísérletezés eredményeként fejlesztették ki a Transzdermális Technológiai eljárást, amely lehetővé teszi, hogy a készítményekben található aktív és funkcionális összetevők behatoljanak a fejbőr különböző rétegeibe és biztonságosan, valamint bizonyítottan elérjék a bőr legmélyebb részeit is.

Szemben más termékekkel, amelyek felszívódása csak a szőrtüszőkön keresztül történik, a hatóanyagok a teljes kezelt bőrfelületen át szívódnak be, aminek köszönhetően jelentősen megnő a hatékonyságuk. A szabadalmaztatott technológia elősegíti a fiziológiás hajnövekedést a fejbőr elvékonyodott területein azáltal, hogy képes hatni a nem teljesen sorvadt szőrtüszőkre. A Labo Suisse technológiája egyedülálló a dermokozmetikai termékek piacán, amely 50 ország után immár a magyar piacra is belépett.

Kétféle kezeléssel segíti a hajproblémákkal küzdőket a Crescina termékcsalád

A Crescina termékcsalád az első, otthoni használatra kifejlesztett kezelés, amely képes a még életképes hajhagymák újranövekedési folyamatainak aktiválására, ezzel elősegítve a fiziológiás hajnövekedést. Kétféle kezelésből lehet választani három hatáserősségben. Az egyik kifejezetten a haj újranövekedését célozza meg, míg a másik egy a hajhullás elleni és a haj-újranövekedést serkentő komplex kezelés.

Érdemes különbséget tenni a hajhullás és a fejbőr elvékonyodása miatt keletkező hajritkulás problémája között. Hajhullás akkor következik be, ha a hajszál leválik a szőrtüszőről, amelynek lehetnek külső és belső okai egyaránt. Külső okok lehetnek például a rosszul megválasztott sampon, helytelen, nem a hajnak megfelelő ápolási szokás vagy gyenge minőségű hajfesték használata. Ezzel szemben belső okok hátterében állhatnak különböző betegségek (autoimmun betegség, gyulladás a szervezetben, pajzsmirigy problémák) vagy akár ásványi anyag vagy vitaminhiány (B12-vitamin, vas, cink, jód) is. Az ilyen jellegű problémák gyakran csak átmenetiek, azonban sok kellemetlenséget okozhatnak.

A hajritkulás egy folyamatosan fennálló állapot. A haj kihullása utáni újranövekedés hiánya, és/vagy a fejbőr elvékonyodásából és a hajhagymák működésének problémáiból kialakuló haj elvékonyodás vagy a hajtermelés leállása okozza. Ennek hormonális, öröklött okai is lehetnek, így sajnos ez az állapot nagy valószínűséggel nem időszakosan jelentkezik, hanem folyamatos romlást mutat. A hajritkulás (sok esetben maga a kopaszodás) egyik oka a szervezet által termelt tesztoszteron egyensúlyának felborulásának következménye. Mivel ez különböző módon jelenik meg a férfi és női testben, így a férfi és a női test hormonháztartásának egyediségeit szem előtt tartva külön termékek állnak rendelkezésre számukra. A férfi és női hajritkulás fokozatait nemzetközi szinten megállapodott fokozatokba sorolják, amelyeket hölgyek esetén a nemzetközi Ludwig-Savin skála, míg urak esetén a Hamilton-Norwood skála határoz meg. A termékek hatáserősségeit ezeket a szinteket figyelembe véve három csoportba sorolták: kezdeti, közepes és előrehaladott fokozatok.

A kezelések időtartama 2-4 hónap és ajánlott évente 2 alkalommal megismételni. Az optimális hatás fenntartása érdekében érdemes igénybe venni az eljáráshoz kapcsolódó hajsampont, amelyet a kezelések mellett és az azok közötti időben is javasolt alkalmazni. A Crescina egy olyan egyedülálló technológiát alkalmaz termékeiben, amely a haj korábbi állapotának visszaállítását célozza meg, elkerülve a felesleges és igen költséges hajbeültetési kezeléseket.

Bővebb információ: https://labosuisse.hu/crescina/

A Labo Suisse különös figyelmet fordít arra, hogy termékeinek hatékonyságát nem csak szubjektív, hanem tudományos vizsgálatok is igazolják. Csúcstechnológiás termékei nevéhez közel 30 szabadalom fűződik, készítményei már a világ 50 országában elérhetők, októberben pedig a magyar piacra is belépett. A termékek mindegyike vegán, ráadásul már az európai szabályozás bevezetése előtt is elkötelezett volt az állatkísérlet-mentes termékfejlesztés mellett.