Ezért lehet hasznos az iRobot Home applikáció Wi-Fi térképének használata

Borítókép: Ezért lehet hasznos az iRobot Home applikáció Wi-Fi térképének használata Forrás: hazirobotok.hu
Mindössze egy modern okosporszívó, illetve a hozzá kapcsolódó applikáció szükséges hozzá, és máris ellenőrizhetjük az otthonunk egyes pontjain a Wi-Fi kapcsolat minőségét. Mindezt ráadásul könnyedén és egyszerűen. A cikkben természetesen a folyamat javasolt menetét is részletesen körülírjuk. Vagyis mostantól hatékonyan térképezhetjük fel a lakás egyes pontjain a Wi-Fi kapcsolat minőségét.

Hogyha a lakás egyes pontjain nem működik rendesen a Wi-Fi, annak többféle hátránya is lehet

Manapság, amikor az emberek jelentős része a home office keretei között dolgozik, tucatnyi okoseszközünk működik az internetre kötve, akkor a stabil és megbízható Wi-Fi kapcsolat kulcsfontosságú a komfortérzetünk szempontjából.

Amennyiben a lakás egyes pontjain nem működik rendesen az internetes kapcsolat, azzal többféle hátrányunk is keletkezhet. Például abban a helyiségben nem tudunk dolgozni, sorozatot nézni, online zenét hallgatni, szörfözni a közösségi média felületeken, vagy egyszerűen megnézni egy YouTube videót.

Milyen hasznunk származhat egy Wi-Fi térkép rendelkezésre állásából?

Amennyiben lehetőségünk van egy tűpontos Wifi-Fi térképet használni, azzal tökéletesen fel tudjuk deríteni a Wi-Fi kapcsolat erősségét és stabilitását az otthonunk különböző pontjain. Vagyis kapunk egy kész diagnózist arra vonatkozóan, hogy az internetes kapcsolatunknak milyen hibapontjai vannak.

Ennek köszönhetően többféle választás nyílik meg előttünk. Egyrészt mindenki pontosabban tervezheti meg, hogy a lakás melyik pontjain fogja majd használni a hálózati kapcsolatot. Vagyis nem zavarjuk egymást, mindenki foglalkozhat szépen a saját teendőjével.

Továbbá az esetleges javításokra is megnyílik a lehetőség, ha éppenséggel annak látjuk szükségét. A szakembereknek hajszálpontos képet tudunk mutatni arról, hogy pontosan hol kellene javítani a Wi-Fi kapcsolat minőségén.

Így tudjuk használni az iRobot Home alkalmazás Wi-Fi térképét

Mindössze annyi a dolgunk, hogy a szóban forgó iRobot Home mobilalkalmazást, illetve a modern Roomba készüléket frissítjük. Amikor ezzel megvagyunk, akkor indítsuk útjára a lakásban a Roomba 900-as sorozatú robotporszívót.

Amint a készülék elkezd dolgozni, az iOS alkalmazáson kapott térképen egy Wi-Fi gomb fog megjelenni, az Android applikáción pedig egy felső menü. Nekünk ezt kell majd aktiválnunk, és a hagyományos térkép helyett rögvest a Wi-Fi jel erősséget fogjuk látni a kijelzőn.

Vagyis folyamatosan tudjuk ellenőrizni a Wi-Fi kapcsolat jelerősségét annak megfelelően, hogy a készülék éppenséggel a lakás melyik pontján tartózkodik. Ezáltal hajszálpontos képünk lesz arról, hogy az egyes helyiségek melyik pontján szorul javításra az internetelérhetőség.