A tökéletes alvásrendszer titka

Borítókép: A tökéletes alvásrendszer titka Forrás: ADA Magyarország
A szakértők egyetértenek abban, hogy a jó alvás az egyik legjobb módja egészségünk megőrzésének és javításának. Egy matrac jelentős beruházás lehet, ám a tökéletes kiválasztása egyet jelent a nyugodt és kényelmes alvással. Az ADA szakértői kiemelt fontosságot szentelnek a minőségi pihenés fontosságának, ezért az általuk összeállított kisokos segítségével mindenki megtalálhatja magának a legjobb verziót, amely minden igénynek megfelel és éjszakáról éjszakára nagyszerű alvást biztosít.

Hasznos módja a tájékozódásnak, ha először a matractípusokban gondolkodunk. Napjainkban a lehetőségek széles választéka áll rendelkezésre, legismertebbek a hideghab és a belső rugós változatok. A belső rugós matracok átengedik a levegőt, és pontról pontra történő alátámasztást biztosítanak a mozgó rugóknak köszönhetően, amelyeket szövethuzat vesz körül. A hideghab matracok légáteresztőek, amely a fázósabb alvóknak lehet tökéletes választás.

Az optimális matrac azonban számos tényezőtől függ. Ide tartozik a használt ágykeret típusa, a minőség, a testfelépítés és az alvási szokások. A tökéletes alvás érdekében a matracnak egyénileg kialakított zónái vannak. Mindenekelőtt fontos, hogy a zónák megfelelően legyenek elrendezve, és keménységükben a testhez igazodjanak. A vállzóna például puhább, hogy oldalunkon fekve is maximális kényelmet élvezhessünk. Ezzel szemben az ágyéki és a medencetájék keményebb, hogy kellő támaszt nyújtson. A testsúly eloszlása kiegyensúlyozottabbá válik, amely nyugodt éjszakai pihenést eredményez.

Forrás: ADA Magyarország
ADA trendline PLINIA ágy

Az ADA által gyártott PLINIA és KALINA boxpring ágy réteges szerkezetének és állítható fejtámlájának köszönhetően kellemes magasságot és maximális alvási kényelmet biztosít mindenki számára. Az ágy elemeit (ágydoboz, matrac és topper) személyes preferenciái szerint választhatja ki. Az ágydoboz praktikus magasságának köszönhetően megfelelő alátámasztást biztosít. Szövet vagy bőr kárpitozással, visszafogott vagy izgalmas színben szeretnénk? A választásnak csak a képzeletünk szab határt!

Forrás: ADA Magyarország
ADA trendline KALINA ágy

Végül, de nem utolsó sorban mindig tanácsos az alvórendszert szaküzletben vásárolni, ahol a tanácsadás mellett ki is próbálhatjuk a termékeket és a garanciát is igénybe vehetjük. Az ADA nagy hangsúlyt fektet a fenntartható módon előállított termékeinek megbízhatóságára és minőségére.