A nap, amikor minden pont a legkisebbekről szól - Shell ClubSmart pontokkal a korababák megmentéséért

Borítókép: A nap, amikor minden pont a legkisebbekről szól - Shell ClubSmart pontokkal a korababák megmentéséért Forrás: Shell
Anna most 15 éves és egy olyan rajztehetséggel megáldott fiatal lány, akinek már kiállítása is volt idén februárban Budapesten. Nem ő az egyetlen kreatív kis alkotó, de minden bizonnyal hálát adtak a szülei, amikor a világra jöttekor fellépett komplikációk során jó kezekbe került a kislányuk...

Annát is, mint mostanra közel 94 000 kisbabát a Peter Cerny Alapítvány speciális mentőautója segítette és szállította, amikor szükség volt rájuk. Az övéhez hasonló, kritikus helyzetekben nyújt ugyanis segítséget az 1989 óta működő Peter Cerny Alapítvány, amely a magyarországi koraszülött mentés pótolhatatlan feladatát végzi. Elhivatott orvosi és ápoló személyzetük, valamint 21. századi felszereltségű gépjárműveik az év minden napján futnak, és mentenek házhoz érkezve, útközben vagy a korababák kórházak közötti szállítását szükség esetén életmentő beavatkozással megoldva. Mentőautóik évente mintegy 150 000 kilométert tesznek meg, hogy átlagosan 3 000 koraszülött baba sürgősségi ellátását és szállítását biztosítsák.

A kiszolgáltatott csöppségek és családjuk számára történő segítségnyújtás a szűken vett életmentő ellátás mellett olyan emberközpontú és az édesanyák lelkiállapotát pozitívan befolyásoló elemeket is magába foglal, mint a Polaroid géppel készített fényképek a kisbabáról, amit az anyukák kapnak meg lelki támogatásul arra az időre, amíg nem lehetnek a gyermekükkel. Ez a hosszabb ideje alkalmazott és jól bevált eszköz egy jó értelemben vett, „Ilyen volt, ilyen lett” összehasonlításra is lehetőséget ad, amikor később az apróságok fotói mellé kerülhetnek a kisebb, majd nagyobb, egészségben felnőtt gyerekek és fiatalok képei.

Forrás: Shell

A Peter Cerny Alapítványnál mi csak és kizárólag a picik legjobb ellátására fókuszálunk, és tehetjük mindezt azért, mert olyan, évtizedek óta elkötelezett támogatóink vannak, mint a Shell Hungary. Az alapítvány indulásakor kezdődött az együttműködésünk, melynek során a Shell minden évben biztosítja az autóink futásához szükséges üzemanyagot. Emellett rendszeres akcióin keresztül partnerünk a koraszülött mentéshez szükséges eszközöket is juttat az alapítványnak. Nagy örömmel fogadjuk a Shell 2023-ban 15 millió forint értékű hozzájárulását, amely lehetővé teszi, hogy egy napra se álljunk le, és minden hívást legmagasabb szakmai tudásunk szerint teljesíthessünk” – mondta el Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Forrás: Shell

Az együttműködés sikereiből a Shell ügyfelei is kiveszik a részüket, miután az elmúlt években évi több millió ClubSmart pontot ajánlottak fel a vásárlók az alapítvány számára. Ezeket a pontokat forintokra váltva jutott a koraszülött mentő szervezet életmentő és az ellátást javító, speciális eszközökhöz. Az alapítvány a támogatásoknak is köszönhetően biztonságos, stabil működése pedig lelki támaszt nyújt a nehéz élethelyzettel küzdő családoknak.

Forrás: Shell

November 17-re, a koraszülöttek világnapjára is készül egy akcióval a Shell, amelynek keretében a vásárlók aznap gyűjtött ClubSmart pontjaival megegyező számú pontot ajánlanak fel a Peter Cerny Alapítványnak. Az így összegyűlt pontokkal kifejezetten a csöppségek hatékony mentését segítő eszközök beszerzését támogatják, ezzel is biztosítva a mentőszolgálat zökkenőmentes jövőbeli működését.

„A Shell Hungary minden alkalmat megragad, hogy segíthesse a koraszülöttmentő szervezetet elhivatott munkája során. A kiemelkedő értéket képviselő ügy a szívügyünk, az alapítvány nélkülözhetetlen munkáját 2023-ban is minden eszközzel támogatjuk és erre bíztatunk mindenki mást is, aki teheti, hogy hozzájáruljon a szervezet munkájának sikeréhez” – nyilatkozta Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke.

Ha teheted, látogass el egy Shell kútra november 17-én, ahol vásárlásoddal te is hozzájárulsz a pici babák mentéséhez!